Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tillgänglighetsarbetet på Stadsbyggnadsförvaltningen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tillgänglighetsarbetet på Stadsbyggnadsförvaltningen"— Presentationens avskrift:

1 Tillgänglighetsarbetet på Stadsbyggnadsförvaltningen
Sara Eriksdotter Bjurström SBF 21 september 2018

2 Tillgänglighetsgrupp
Under våren 2017 skapades tillgänglighetsgruppen på SBF. Syftet var att samla personer med kompetens och intresse för tillgänglighet och bilda ett nätverk inom förvaltningens olika avdelningar och enheter.

3 Tillgänglighetsgruppen
Sammankallande: Jenny Björnström, enhetschef för bostadsanpassning Deltagare: Medarbetare från samtliga avdelningar inom SBF. Mötestäthet: träffas ca 10 ggr/år

4 Tillgänglighetsgruppens uppdrag
Exempel på uppdrag: Att anordna/ta fram utbildningspaket för medarbetarna i förvaltningen Att vara ett stöd och bollplank till övriga delar av förvaltningen Att ta fram checklistor/hjälpmaterial kring tillgänglighet Att vara kontaktyta mot HSO och andra organisationer som berörs av frågorna kring tillgänglighet. Att tydliggöra i vilka delar av processen av byggandet av staden som deltagare i gruppen kan vara en resurs. Att implementera beslutsdokument som rör tillgänglighet i olika delar. Tillgänglighetsgruppen ska ses som en länk mellan avdelningar och enheter på förvaltningsnivå men även mellan förvaltningar så att kunskap och kompetens inom tillgänglighet utbytas och spridas vidare.

5 Arbetet just nu Kartläggning av: - I vilka ”kritiska skeden” av samhällsbyggnadsprocessen måste man vara särskilt uppmärksam så att inte tillgänglighetsaspekterna förbises.


Ladda ner ppt "Tillgänglighetsarbetet på Stadsbyggnadsförvaltningen"

Liknande presentationer


Google-annonser