Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

För dig – skattedeklaration på nätet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "För dig – skattedeklaration på nätet"— Presentationens avskrift:

1 För dig – skattedeklaration på nätet
För dig – skattedeklaration på nätet skatt.fi/skattedeklaration

2 Gör så här Du får en förhandsifylld skattedeklaration per post i mars–april.
Kontrollera dina uppgifter. Kontrollera dina beskattningsuppgifter, till exempel avdrag och inkomster. Om du vill komplettera eller korrigera deklarationen ska du logga in i tjänsten Skattedeklaration på nätet med nätbankskoder. 4) Komplettera eller korrigera uppgifterna. 5) Skicka deklarationen.

3 Varför är det bra att komplettera skattedeklarationen på nätet?
Risken för fel minskar, eftersom tjänsten instruerar i deklarationen. Det är tryggt och enkelt att deklarera på nätet. Du kan i princip deklarera alla uppgifter i den förhandsifyllda skattedeklarationen. Du behöver inga separata bilagor. Om du hittar fel i deklarationen kan du skicka den på nytt.

4 För vem är tjänsten avsedd?
För personkunder som ska lämna in deklarationen 4.5 eller som har personliga bankkoder som har något att korrigera eller komplettera. 3,5 miljoner finländare behöver inte göra ändringar i skattedeklarationen!

5 När kan jag använda nättjänsten?
Förhandsifyllda pappersblanketter De förhandsifyllda skattedeklarationerna kommer per post i mars–april 2016. De ska returneras antingen 4.5 eller Tjänsten Skattedeklaration på nätet öppnas 23.3 stängs 4.5 kl eller 13.5 kl beroende på inlämningsdagen som anges på första sidan i skattedeklarationen.

6 Var och hur kommer jag till tjänsten?
Du hittar tjänsten Skattedeklaration på nätet under dess öppettid på skatt.fi/skattedeklaration. Logga in i tjänsten med dina personliga nätbankskoder eller ett chipförsett ID-kort. Om makar har gemensamma bankkoder kan den person logga in i vars namn koderna beviljats.

7 Var får jag hjälp? Tjänsten har heltäckande anvisningar för alla punkter som kan kompletteras. De finns till höger på varje sida. På Skatt.fi hittar du dessutom ytterligare information och anvisningar. Skattedeklaration Testa användningen av tjänsten med demoversionen: skatt.fi/skattedeklaration Be om hjälp via chatten i tjänsten! Om du har frågor om nättjänsten kan du ringa (vardagar kl. 9‒16.15) eller fylla i nätblanketten i tjänsten. Ring (på finska) eller (på svenska) om du stöter på problem med ifyllandet av skattedeklarationen.

8 Du får också hjälp av deklarationsanvisningen
som kommer med skattedeklarationen som innehåller grundläggande information om hur skattedeklarationen ska kontrolleras och kompletteras som innehåller de viktigaste datumen och var du hittar ytterligare information

9 Testa tjänsten med demoversionen
Du kan testa tjänsten med demoversionen: Skattedeklaration på nätet demo De förhandsifyllda uppgifterna varierar enligt kund. Uppgifterna i demoversionen kan alltså avvika från din egen deklaration. Testa kompletteringen av deklarationen med hjälp av övningsuppgifterna.

10 Det är värt att testa!


Ladda ner ppt "För dig – skattedeklaration på nätet"

Liknande presentationer


Google-annonser