Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grej of the day Grön och kramgo.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grej of the day Grön och kramgo."— Presentationens avskrift:

1 Grej of the day Grön och kramgo

2 Grön Anakonda

3 Grön anakonda Den gröna anakondan är världens största, tyngsta och längsta orm. Den kan bli upp till 9 meter och väga 230 kg. Anakondan lever i Amazonas regnskog och i Orinocofloden (Sydamerika) . Den blir runt 10 år gammal.

4 Anakonda Det finns två olika arter av anakonda, gul och grön. Den gula är inte lika stor som den gröna. Trots sin storlek jagar den snabbt och smidigt i vatten. Anakondan kan vara under vattnet i 10 min. Den är inte lika smidig på land och håller sig främst i träskmarker och i sjöar.

5 Anakonda Anakondan tillhör familjen boaormar, de är ”kramormar” och dödar inte sina byten med gift utan genom att krama ihjäl dem. Att bli kramad av en anakonda kan jämföras med att bli överkörd av en buss. Vanliga byten för ormen är fiskar, fåglar, tapirer, kapybara, vilda grisar och kajmaner.

6 Anakonda - fortplantning
Anakondan är dräktig runt 6-7 månader. En kull är oftast på runt ungar. Efter födseln kan honan tappa halva sin vikt. Ungarna föds levande och får klara sig själva direkt.

7 Snabbfakta Efter att anakondan fällt ett stort byte kan de gå flera veckor och månader utan mat. Den tillhör släktet reptiler. Anakondans käkar sitter inte ihop, vilket gör att den kan svälja byten större än sitt huvud.

8 Källor: https://en.wikipedia.org/wiki/Green_anaconda
es/anaconda.xml anaconda/

9 Kommer ni ihåg? Grön anakonda
Den gröna anakondan är världens största, tyngsta och längsta orm. Den bor i Amazonas regnskog och Orinocofloden i Sydamerika. Ormen kan bli 9 m lång och kan väga ca. 230 kg. Den dödar sina byten genom att krama ihjäl dem. Anakondan föder levande ungar. Ormen tillhör släktet reptiler.


Ladda ner ppt "Grej of the day Grön och kramgo."

Liknande presentationer


Google-annonser