Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Civilsamhället – en förutsättning för framgång

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Civilsamhället – en förutsättning för framgång"— Presentationens avskrift:

1 Civilsamhället – en förutsättning för framgång
Civilsamhället – en förutsättning för framgång? Tokiga idéer utvecklar kommunen - Vad krävs av kommunen för att möta upp?

2 645 elever 19 föreningar 9 veckor
Det började 2011 med en förening med tre medlemmar som ville göra skillnad. Sommarfotbollskolan hade 30 deltagare som läste svenska, engelska och matematik. Bra samarbete mellan kommunen och Borlänge Bandy Bred rekrytering av personal genom nätverk Nöjda elever Föreningssamverkan Flexibilitet (organisation) Information (”Sommarskolan on Tour”)

3 Tokiga idéer och eldsjälar
Vad gör en kommun som möter en person som har en ide som är svår att tro på? Och som är ihärdig Kommunen har idag inte gjort något mer än att köpa reklamplats på landslagströjorna och uttalat sitt stöd för arbetet. Men alla medier av betydelse har skrivit om Borlänge i positiva ordalag. Kommunen möte upp Patrik Andersson genom att han mötte rätt tjänsteman som lotsade genom kommunens interna struktur.

4 Hur möter kommunen idéburna organisationer?
Krav på formalia? Förståelse? Kompetens? Egna nätverk? Mod? Vad hade hänt om en riskanalys hade gjorts före och under arbetets start. Vilka informella mandat krävs på tjänstemanna rollen för att möta den idéburna? Tex.-Borlänge har fått sitt första evakuereingsboende. Föreningar vill göra något för de boende. - Ska detta hanteras formellt eller kan jag besluta att det är okej? Borlänge kommer inom Unesco LUCS genomlysa dessa frågor för att kunna utveckla mötet med civilsamhället. Frågan kan komma att belysas ur flera perspektiv: Hur möta? Vad kan idéburna organisationer bidra med Hur kan samverkan ske Former för samverkan Arbetet påbörjas formellt i morgon i Göteborg och pågår under 2016. Tid för uppföljning? ”inte min uppgift”?


Ladda ner ppt "Civilsamhället – en förutsättning för framgång"

Liknande presentationer


Google-annonser