Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Amaroneprovning Geografi Historia Viner från Valpolicella
Produktion av Amarone Druvor som är tillåtna i Amarone Amaronestilar Presentation av provningsvinerna
2
Venetoregionen i Nordöstra Italien
6
Viner från Valpolicella
Recioto Amarone Valpolicella Ripasso
7
Skördas - Sept - Okt.
8
Torkning mån
9
Druvorna mister 40-50% av vikten
10
Amaronepress
11
Jäsning
12
Druvor som är tillåtna i Amarone
Corvina Corvinone Rondinella Molinara Max 15% andra druvor, varav max 5% får vara icke-italienska druvor
13
Amaronestilar Traditionell stil - längre fatlagring Modern stil
- mjukare och mer elegant - mindre ”power” och alkohol i slutet - mer smak av torkad frukt Modern stil - högre syra - mer kraft och alkohol - smak av frisk frukt - mer tillgänglig som ung
14
Kort sammanfattning Amarone
Torrt, rött vin från Valpolicella Gjort på torkade druvor Alkoholhalten får inte understiga 14% Lagras i minst tre år
15
Provningsviner Matvin 2006 Antolini Amarone Classico ”Cá Coato”
2006 Antolini Amarone ”Moropio” Classico 2005 Brigaldara Amarone ”Case Vecie” 2006 Brigaldara Amarone Classico Matvin 2007 Bonazzi IGT ”San Nicola” Rosso Veronese
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.