Ytterharnäs förskola/skola Näringsberäkning förskola/skola Anders Rhodin
Gävle kommun 2013-04-17 2 2017-04-06
Meny V1 V 1 V 2 V 3 Korvfrestelse med potatis Korvstroganoff med ris Pytt i panna och rödbetor Stekt fiskfilé med potatis och sås Skinkstek med äppelmos och potatis Kålpudding med sås Kyckling med nudlar Spagetti och köttfärssås Spagetti och skinksås Köttfärslimpa med potatis och sås Fiskgratäng med potatis Lax filé med sås och potatis Gulasch med ris Blodpudding och bacon Kycklingwok med ris V1
Lunchrätter. Frekvenser under fyra veckor Gävle kommun 2017-04-06 Serveras med potatis/ris/pasta/gryn: 20 dagar 14 dagar Fisk (mager/fet) minst 4 ggr 3ggr Köttfärs (max 10% fett) minst 5ggr Kött/fågel (mager) minst 3 ggr 4ggr Korv (nyckelhålsmärkt) högst 2 ggr 2ggr Blodpudding (nyckelhålsmärkt)/lever minst 1 ggr Soppa med minst 1/3 portion potatis/pasta/ris/gryn serveras med smörgås* eller efterrätt Blandrätt (lasagne, pizza, makaronipudding fiskgratäng med potatis) 1ggr Potatisrätt eller annan vegetarisk rätt 1 gång 0ggr
Tillbehör Grönsaker 6 alternativ ex Gävle kommun 2017-04-06 Tillbehör Grönsaker 6 alternativ ex vitkål morötter, majs, bönor ibland kikärtor, kidneybönor, böngroddar. Ärtor, broccoli, blomkål. Sallad Gurka, tomat Dryck Mellanmjölk vatten Bröd Falu rågruta och knäckebröd, blodbröd Margarin/smör Bregott
Gävle kommun 2017-04-06
Gävle kommun 2017-04-06
Gävle kommun 2017-04-06
Gävle kommun 2017-04-06 Åtgärder Minska andel proteinrika livsmedel och öka andel kolhydratrika? Se över alternativa fettkällor för att öka andelen fleromättat och enkelomättat fett. Olja ex rapsolja, fet fisk.