Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze."— Presentationens avskrift:

1 Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze

2 Certifierad i: Dr Deepak Chopras meditation technique En klassiskt form meditation där du använder mantra för att: Gå från aktivitet till känsla av tystnad Lyssna till din andning istället för mantra Gå till tystnad och lyssnande Meditera 2 gånger/dag Tips till när och hur du ska träna Tränar meditationen under tystnad

3 Totalt tid för denna Cd är 74 minuter Det innehåller 30 minuter tst meditation och 25 min lugn instumental musik. 01=introduktion av meditation ( 4 min) 02=Instruktion av manatra meditation (3 min) 03=Mindfulness (musik) 3 min 04 Indtruktion (3 min) 05 Tystnad för meditation (15 min) 06 Ending Därefter varvas tystnad med musik och instruktion

4 Mantra Ett mantra är något som man koncentrerar tankeverksamheten på under meditation. Mantrat är ett ord, eller ett Namn på Gud som man konstant ska upprepa, tills mantrat följer en både i vaket och sovande tillstånd, Mantra kommer från roten Man, dvs sinne och Tra betyder befria, alltså betyder mantra ett ord eller namn som befriar sinnet. Mantrat är ett ord, eller ett Namn på Gud som man konstant ska upprepa, tills mantrat följer en både i vaket och sovande tillstånd, Mantra kommer från roten Man, dvs sinne och Tra betyder befria, alltså betyder mantra ett ord eller namn som befriar sinnet. Syftet är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Den djupare meningen är att förstå, eller att förenas med filosofin som ligger bakom mantrat. Mantra kan också ingå i utövandet av yoga Syftet är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Den djupare meningen är att förstå, eller att förenas med filosofin som ligger bakom mantrat. Mantra kan också ingå i utövandet av yoga Den är mest känd som religionssymbol för hinduismen. Bokstäverna i aum står också för den hinduistiska treenigheten som, bokstav för bokstav, A utläses för Brahma (skaparen), U Vishnu (uppehållaren) och M Shiva (förgöraren), punkten står för Nirguna, alltså det omanifesterade och det bortom den materiella naturen Den är mest känd som religionssymbol för hinduismen. Bokstäverna i aum står också för den hinduistiska treenigheten som, bokstav för bokstav, A utläses för Brahma (skaparen), U Vishnu (uppehållaren) och M Shiva (förgöraren), punkten står för Nirguna, alltså det omanifesterade och det bortom den materiella naturen Man kan säga att aum-tecknet är tecknet för Alltet, och även tecknet självt är ett vanligt mantra Man kan säga att aum-tecknet är tecknet för Alltet, och även tecknet självt är ett vanligt mantra Ordet mantra är etymologiskt besläktat med avestiskans mathra i betydelsen "koncentration". Ordet mantra är etymologiskt besläktat med avestiskans mathra i betydelsen "koncentration".

5 ! AumDet mest kända mantrat är "aum" eller "ohm" som också ingår i många mantran som till exempel i det tibetanska mantrat om mani padme hum. "Aum" kommer från sanskrit (helig skrift som ungefär betyder "sann skrift" på svenska)

6 Ending


Ladda ner ppt "Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze."

Liknande presentationer


Google-annonser