Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Komma igång med Lync Windows Store- appen Lync 2013.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Komma igång med Lync Windows Store- appen Lync 2013."— Presentationens avskrift:

1 Komma igång med Lync Windows Store- appen Lync 2013

2 nästa föregående Lync Windows Store-appen Vad är det här? Logga in Växla mellan skärmar mer Installera LyncHitta Lync Använda fäst vy Ändra inställningar Använda startskärmen Lägga till en kontakt

3 nästa föregående Lync Windows Store-appen Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för ditt konto. Kontakta support om du vill ha mer information. Ansluta till ett Lync-möte Lyssna av din röstbrevlåda Lägga till ljud eller video Skicka ett snabbmed- delande med text eller handskrift

4 nästa föregående Vad är Lync Windows Store-appen? En version av Lync som är utformad för pekskärmsdatorer med Windows 8 och Windows RT. Du kan använda tryckgester, till exempel trycka, dra ihop, dra isär, dra och svep – för att navigera i appen och skicka snabbmeddelanden, ringa röstsamtal och videosamtal eller delta i Lync-möten.

5 nästa föregående Installera Lync Pekplatta eller stationär dator Systemkrav Windows 8 Lync-konto på Lync Server 2010 CU5 (för allmänna funktioner) eller Lync Server 2010 CU7 eller senare (för allmänna funktioner och för att kunna ansluta till ett möte från Lync Windows Store-appen) Installationsplats Från Windows 8 Store använder du snabbknappen Sök för att söka efter Lync. Funktioner som ingår Se: Funktioner som stöds i Lync Windows Store-appenFunktioner som stöds i Lync Windows Store-appen

6 nästa föregående Hitta Lync på datorn När Lync har installerats ligger det på startskärmen i Windows. Använd snabbknappen Sök för att hitta det: Skriv Lync i sökrutan och se till att Appar har valts som sökkategori. Markera Lync i sökresultaten för att öppna appen.

7 nästa föregående Logga in Normalt loggas du in på Lync automatiskt om du är inloggad på datorn med dina inloggningsuppgifter för domänen eller Office 365. Obs! När du loggar in för första gången på en Windows RT-pekplatta måste du ange din inloggningsadress och ditt lösenord. När du loggar in kan du även välja din inloggningsstatus. Om det inte går att logga in kan du klicka på Behöver du hjälp med att logga in?

8 nästa föregående Använda startskärmen Från Lync-startskärmen kommer du åt följande: Snabbknappen Sök Lync-möten Kontakter Konversationshistorik Röstbrevlåda (om tillgängligt)

9 nästa föregående Växla mellan skärmar Om du vill gå bakåt en skärmbild åt gången väljer du bakåtknappen på skärmen. Om du vill gå direkt tillbaka till startskärmen i Lync sveper du in ovanifrån och trycker på Start-knappen.

10 nästa föregående Klassificera Använda fäst vy Om du vill hålla ett öga på dina möten och konversationer samtidigt som du arbetar i någon annan app än Lync kan du fästa Lync- fönstret på en sida av skärmen så är resten av skärmen fri för dina övriga appar. Svep nedåt från den övre kanten och sedan mot vänster eller höger sida så minskas Lync- fönstret till en mindre storlek på vald sida. När du vill återgå till fullskärmsvisning från sida-vid-sida-vyn trycker du bara på delaren och drar den åt höger eller vänster.

11 nästa föregående Ändra inställningar Välj din bild på startskärmen i Lync om du vill: Lägga till en anteckning Uppdatera din tillgänglighetsstatus Ändra inställningarna för vidarekoppling av samtal Logga ut

12 nästa föregående Lägga till en kontakt Du kan lägga till nya kontakter och sortera in dem i nya eller befintliga grupper. Ändringarna synkroniseras automatiskt med Lync-kontakterna på alla dina enheter. 1.Markera sökknappen på antingen startskärmen i Lync eller kontaktskärmen. 2.Skriv kontaktens namn eller telefonnummer i sökrutan. 3.Välj kontaktens bild från sökresultaten och välj sedan knappen med tre punkter. 4.Välj antingen Lägg till i Favoriter eller Lägg till i grupp, och välj den grupp som du vill ha. 5.Om du vill skapa en ny grupp väljer du Lägg till i grupp > Skapa ny grupp, skriver ett namn för gruppen och trycker på Retur.

13 nästa föregående 1. Tryck på panelen Kontakter på startskärmen och välj önskad kontakt. 2. Markera snabbmeddelandet. 3. Om du vill skicka vanlig text skriver du meddelandet i meddelanderutan och väljer Retur. 4. Om du vill skicka en pennanteckning väljer du tangentbordsknappen längst till höger i meddelanderutan och väljer pennknappen. Skriv eller rita på whiteboarden och välj meddelandeikonen längst ner till höger på whiteboarden när du vill skicka meddelandet. Skicka snabbmeddelande som vanlig text eller som pennanteckning

14 nästa föregående Lägga till ljud eller video till en konversation Om du vill lägga till ljud eller video när du befinner dig i en snabbmeddelandekonversation väljer du någon av knapparna Samtal eller Video längst ner i fönstret. Viktigt! Innan du ringer ett ljud- eller videosamtal bör du kontrollera att du har en kamera, datorhögtalare och mikrofon, alternativt ett headset anslutet till datorn. Svep in ovanifrån om du vill se en panel för varje aktiv konversation. Aktiva konversationer Knapparna Samtal och Video

15 nästa föregående Ansluta till ett Lync-möte På panelen Anslut till Lync-möte på startskärmen för Lync visas ditt kommande Lync-möte precis innan det börjar. Välj panelen för att delta i mötet. Om du vill delta i ett annat möte eller se information om dagens och morgondagens möten väljer du panelen Möten längre ner på startskärmen för Lync. När du befinner dig i ett möte kan du använda kommandona längst ner i fönstret för att lägga till snabbmeddelande, video och så vidare.

16 nästa föregående Lyssna av din röstbrevlåda På Lync-startskärmen visar panelen Röstbrevlåda antalet röstmeddelanden som du inte har lyssnat av. Välj panelen och tryck sedan på det röstmeddelande du vill lyssna på. Varje meddelande har en uppspelningsknapp, en hastighetsknapp, information om meddelandets längd och när det skickades, samt namnet på den som ringde. Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig om den är aktiverad för Lync-kontot och inte tillgänglig med Office 365.

17


Ladda ner ppt "Komma igång med Lync Windows Store- appen Lync 2013."

Liknande presentationer


Google-annonser