Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Komma igång med Lync Windows Store-appen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Komma igång med Lync Windows Store-appen"— Presentationens avskrift:

1 Komma igång med Lync Windows Store-appen

2 Lync Windows Store-appen
Vad är det här? Installera Lync Hitta Lync Logga in Använda startskärmen Växla mellan skärmar Använda fäst vy Ändra inställningar Lägga till en kontakt mer

3 Lync Windows Store-appen
Skicka ett snabbmed-delande med text eller handskrift Lägga till ljud eller video Ansluta till ett Lync-möte Lyssna av din röstbrevlåda Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för ditt konto. Kontakta support om du vill ha mer information.

4 Vad är Lync Windows Store-appen?
En version av Lync som är utformad för pekskärmsdatorer med Windows 8 och Windows RT. Du kan använda tryckgester, till exempel trycka, dra ihop, dra isär, dra och svep – för att navigera i appen och skicka snabbmeddelanden, ringa röstsamtal och videosamtal eller delta i Lync-möten.

5 Installera Lync Pekplatta eller stationär dator Systemkrav Windows 8
Lync-konto på Lync Server 2010 CU5 (för allmänna funktioner) eller Lync Server 2010 CU7 eller senare (för allmänna funktioner och för att kunna ansluta till ett möte från Lync Windows Store-appen) Installationsplats Från Windows 8 Store använder du snabbknappen Sök för att söka efter Lync. Funktioner som ingår Se: Funktioner som stöds i Lync Windows Store-appen

6 Hitta Lync på datorn När Lync har installerats ligger det på startskärmen i Windows. Använd snabbknappen Sök för att hitta det: Skriv Lync i sökrutan och se till att Appar har valts som sökkategori. Markera Lync i sökresultaten för att öppna appen.

7 Logga in Normalt loggas du in på Lync automatiskt om du är inloggad på datorn med dina inloggningsuppgifter för domänen eller Office 365. Obs! När du loggar in för första gången på en Windows RT-pekplatta måste du ange din inloggningsadress och ditt lösenord. När du loggar in kan du även välja din inloggningsstatus. Om det inte går att logga in kan du klicka på Behöver du hjälp med att logga in?

8 Använda startskärmen Från Lync-startskärmen kommer du åt följande:
Snabbknappen Sök Lync-möten Kontakter Konversationshistorik Röstbrevlåda (om tillgängligt)

9 Växla mellan skärmar Om du vill gå bakåt en skärmbild åt gången väljer du bakåtknappen på skärmen. Om du vill gå direkt tillbaka till startskärmen i Lync sveper du in ovanifrån och trycker på Start-knappen.

10 Använda fäst vy Om du vill hålla ett öga på dina möten och konversationer samtidigt som du arbetar i någon annan app än Lync kan du fästa Lync- fönstret på en sida av skärmen så är resten av skärmen fri för dina övriga appar. Svep nedåt från den övre kanten och sedan mot vänster eller höger sida så minskas Lync- fönstret till en mindre storlek på vald sida. När du vill återgå till fullskärmsvisning från sida-vid-sida-vyn trycker du bara på delaren och drar den åt höger eller vänster. Klassificera

11 Ändra inställningar Välj din bild på startskärmen i Lync om du vill:
Lägga till en anteckning Uppdatera din tillgänglighetsstatus Ändra inställningarna för vidarekoppling av samtal Logga ut

12 Lägga till en kontakt Du kan lägga till nya kontakter och sortera in dem i nya eller befintliga grupper. Ändringarna synkroniseras automatiskt med Lync-kontakterna på alla dina enheter. Markera sökknappen på antingen startskärmen i Lync eller kontaktskärmen. Skriv kontaktens namn eller telefonnummer i sökrutan. Välj kontaktens bild från sökresultaten och välj sedan knappen med tre punkter. Välj antingen Lägg till i Favoriter eller Lägg till i grupp, och välj den grupp som du vill ha. Om du vill skapa en ny grupp väljer du Lägg till i grupp > Skapa ny grupp, skriver ett namn för gruppen och trycker på Retur.

13 Skicka snabbmeddelande som vanlig text eller som pennanteckning
Tryck på panelen Kontakter på startskärmen och välj önskad kontakt. Markera snabbmeddelandet. Om du vill skicka vanlig text skriver du meddelandet i meddelanderutan och väljer Retur. Om du vill skicka en pennanteckning väljer du tangentbordsknappen längst till höger i meddelanderutan och väljer pennknappen. Skriv eller rita på whiteboarden och välj meddelandeikonen längst ner till höger på whiteboarden när du vill skicka meddelandet.

14 Lägga till ljud eller video till en konversation
Aktiva konversationer Om du vill lägga till ljud eller video när du befinner dig i en snabbmeddelandekonversation väljer du någon av knapparna Samtal eller Video längst ner i fönstret. Viktigt! Innan du ringer ett ljud- eller videosamtal bör du kontrollera att du har en kamera, datorhögtalare och mikrofon, alternativt ett headset anslutet till datorn. Svep in ovanifrån om du vill se en panel för varje aktiv konversation. Knapparna Samtal och Video

15 Ansluta till ett Lync-möte
På panelen Anslut till Lync-möte på startskärmen för Lync visas ditt kommande Lync-möte precis innan det börjar. Välj panelen för att delta i mötet. Om du vill delta i ett annat möte eller se information om dagens och morgondagens möten väljer du panelen Möten längre ner på startskärmen för Lync. När du befinner dig i ett möte kan du använda kommandona längst ner i fönstret för att lägga till snabbmeddelande, video och så vidare.

16 Lyssna av din röstbrevlåda
På Lync-startskärmen visar panelen Röstbrevlåda antalet röstmeddelanden som du inte har lyssnat av. Välj panelen och tryck sedan på det röstmeddelande du vill lyssna på. Varje meddelande har en uppspelningsknapp, en hastighetsknapp, information om meddelandets längd och när det skickades, samt namnet på den som ringde. Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig om den är aktiverad för Lync-kontot och inte tillgänglig med Office 365.

17 © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt
© 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Microsoft, Windows, Windows Vista och andra produktnamn är eller kan vara registrerade varumärken eller varumärken i USA och/eller andra länder. Informationen i detta dokument tillhandahålls endast i informationssyfte och avspeglar Microsoft Corporations ståndpunkt vid det tillfälle då den här presentationen genomförs. Eftersom Microsoft måste anpassa materialet efter föränderliga marknadsförhållanden, kan dokumentet inte tolkas som ett åtagande från Microsofts sida, och Microsoft gör inga utfästelser angående korrektheten för information som tillhandahålls efter presentationens datum. MICROSOFT GARANTERAR INTE, VARKEN UTTRYCKLIGT, UNDERFÖRSTÅTT ELLER LAGSTADGAT, INFORMATIONEN I DEN HÄR PRESENTATIONEN.


Ladda ner ppt "Komma igång med Lync Windows Store-appen"

Liknande presentationer


Google-annonser