Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas."— Presentationens avskrift:

1

2 MAT OCH JORDBRUK

3 För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas.

4 I 200 år har forskarna och experterna forskat om att maten inte kommer räcka till alla människor. Men samtidigt som mängden människor växer så växer livsmedelproduktionen också.

5 Runt om i världen finns det hundratals olika föreningar som arbetar med hållbara jordbruk och livsmedel. Bara i EU så betalas nästan 400 miljarder kr för hållbara jordbruk och livsmedel.

6 800 000 svälter idag, men det finns mat till alla i världen (de fattiga har inte råd med mat). USA, Australien och många europeiska länder har bäst ekonomi i världen. Men ändå överproducerar Europa för mycket. I Sverige äter vi ekologisk mat för ca 4 miljarder kronor.

7 Vad kan du göra Se till att familjen handlar ekologiska varor. Om du är osäker på om varan är ekologisk eller inte, fråga i affären. Om ni har trädgård eller landställe, prova att odla något själv. Ta upp frågan om hållbara jordbruk och livsmedel i skolan. Om du vill arbeta mer aktivt för miljön kan du ta kontakt med Fältbiologerna.

8 Av: Philip Oscar T Fredrik Charlie I 5a SLUT ! !


Ladda ner ppt "MAT OCH JORDBRUK För att alla människor ska få mat år 2020 så behövs det att livsmedelsproduktionen fördubblas."

Liknande presentationer


Google-annonser