Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,"— Presentationens avskrift:

1 Var rädd om DIN kommun!

2

3 Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand, rättegång och straff. TÄNK! Har du koll? Anlagd brand! Tänk om ditt hem brinner! Den ersättningsskyldige har en skuld för livet.

4

5 Den som klottrar förstör. Klotter är ett brott som kan kosta Dig skadestånd och böter. TÄNK! Den som klottrar på stan´ gör det oftast inte hemma. Klottrar DU i familjens bil eller på badrumsdörren? Vill DU ha klotter på DIN ytterdörr?

6

7 Den som snattar, ”lånar” eller ”snor” något, begår stöldbrott. Den som köper blir medbrottsling! Stöldgods kan vara stulet – från Dig! Stöldbrott, rån och häleri kan leda till rättegång och straff. TÄNK! Chokladkakan smakar bättre betald. Adidas-skorna sitter bäst på den som köpt dem! Det som säljs billigt – kan bli dyrt! Betala inte för andras brott!

8

9 Den som utsätts för våld, hot och mobbning får sår på kroppen och i själen. Var rädd om Dig och andra! Livet går inte i repris. Misshandel är brott som kan leda till rättegång och straff. TÄNK! Tänk efter före! Håll tillbaka och gå undan! Låt Dig inte provoceras. Våld leder bara till allvarliga konsekvenser.

10

11 Att hota någon på MSN eller via SMS är samma sak som att hota någon ansikte mot ansikte. Hot kan leda till våld och misshandel. Olaga hot och förolämpning är brott som kan leda till rättegång och straff. TÄNK! Säg till första gången Du drabbas! Utsätt inte någon för förolämpning eller hot! Ingrip om du förstår att andra gör fel.

12

13 DU som vågar vittna är modig och tar ansvar. Det Du har sett kan vara livsviktigt för någon. Du kan behöva vittneshjälp själv. TÄNK! Det kan vara Ditt syskon som drabbas nästa gång! Vet Du att Du kan få vittnesstöd vid rättegång? Du står inte ensam när Du vittnar!


Ladda ner ppt "Var rädd om DIN kommun!. Att elda kan bli dyrt. Brand i en papperskorg kan sluta med en nedbrunnen skola. Det som börjar med lek kan sluta med mordbrand,"

Liknande presentationer


Google-annonser