Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de."— Presentationens avskrift:

1 Helpdesk – 10 i topp.

2 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de fick första gången med uppgifterna. Hjälp: Det kommer under hösten komma en ny inloggningsfunktion som ska bli bättre där användaren ska kunna hjälpa sig själva med t ex nytt lösen eller ta hjälp av administratören i föreningen. Tips att spara inloggningsmailet och inte byta anv.namn eller lösen till dess att den nya funktionen är på plats.

3 3 Ej fullständigt personnummer –Användaren saknar personnummer och kan då inte logga in. Hjälp: V.37 kommer en funktion där de själva kan skriva in personnummer om de saknar detta i systemet.

4 4 Felaktiga tecken i anv.namn När användaren byter anv.namn använder de ogiltiga tecken t ex ´ Hjälp: Byt inte användarnamn eller se till att använda endast bokstäver eller siffror.

5 Loggar in på fel sida Efter att ha aktiverat sin sajt går många till www.IdrottOnline.se och försöker logga in istället för på den sida som de just har skapat. www.IdrottOnline.se Hjälp: Man loggar alltid in på den webbadress som man just aktiverat (den står på sidan när aktiveringen är klar).

6 6 Utrymme i ImageVault Utrymmet är slut i ImageVault och de vill ha mer. Hjälp: V.37 kommer vi att utöka allas utrymme till 1 GB för förening och 100 MB för arbetsrum.

7 Filer existerar inte i ImageVault När användaren försöker ta bort filer så går det inte pga att IV säger att filen inte existerar. Hjälp: Verkar vara en bugg som vi just nu försöker reda ut. Det verkar som att original filen är borttagen men redigerade kopior ligger kvar. Avvakta lösning, kommer läggas ut under uppdateringar på www.idrottonline.se. www.idrottonline.se

8 Använder ej lagrum på rätt sätt Många kopplar idag inte sina lagrum till lag och kan då heller inte utnyttja den fulla funktionaliteten. Hjälp: När man skapat ett lagrum se då till att koppla det till rätt lag (ett eller flera) så att laget kan se endast sina egna matcher och resultat. Använd arbetsrum istället för vanliga webbsidor för lagen.

9 9 Medlemslistan visar felaktiga personer Medlemslistan (truppen) visar personer som inte är grönmarkerade som medlemmar i arbetsrummet eller personer som inte ens finns i medlemsregistret längre. Hjälp: En bugg som förmodligen kommer rättas de närmaste veckorna. Beror på att vi precis har styrt om mot nya databaser och alla personer inte har haft fullständiga personnummer och därmed inte finns i de nya databaserna. Avvakta så kommer det lösa sig.

10 10 Använder ej sorteringsordning på sidor Användare vet inte att funktionen sorteringsordning finns eller så använder de den på fel sätt. Hjälp: Påvisa hur man använder sorteringsordningen med index (som är den vanligaste i huvudmenyn). Man behöver endast ställa in valet Sorteringsindex på föräldern och sedan indexera barnen.


Ladda ner ppt "Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de."

Liknande presentationer


Google-annonser