Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Starta datorn Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn. Ta det lugnt! Det kan ta ett litet tag!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Starta datorn Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn. Ta det lugnt! Det kan ta ett litet tag!"— Presentationens avskrift:

1 Starta datorn Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn. Ta det lugnt! Det kan ta ett litet tag!

2 Om inte datorn får ström kollar du att alla kablar sitter i ordentligt. Kolla så att både skärmen och datorn är igång. Är de igång lyser gröna lampor på dem. Om det inte funkar att starta datorn… Om det sitter en diskett i diskettstationen hakar datorn upp sig på vägen. Plocka ut disketten och tryck på någon tangent så blir det bra. Om inte skärmen verkar få kontakt med datorn kollar du kabeln som går mellan datorn och skärmen. Kolla att ingenting sitter i USB-porten

3 Logga in 1. Skriv in ditt användarnamn i den övre rutan 2. Skriv in ditt lösenord i den nedre rutan 3. Klicka på OK (eller tryck på Enter) Vänta på att datorn loggar in dig! Ibland tar det ett litet tag!

4 Stänga av datorn Det är viktigt att du stänger av datorn rätt! 1. Se till att alla fönster är stängda. Då är det tomt i aktivitetslisten. 2. Klicka på Start och välj Avsluta. 3. Se till att ”Stäng av datorn” är valt. Tryck på OK. På vissa datorer måste du även trycka på knappen. Vänta tills meddelandet ”Nu kan du stänga av datorn” syns på skärmen.


Ladda ner ppt "Starta datorn Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn. Ta det lugnt! Det kan ta ett litet tag!"

Liknande presentationer


Google-annonser