Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn."— Presentationens avskrift:

1 Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
Starta datorn Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn. Ta det lugnt! Det kan ta ett litet tag!

2 Om det inte funkar att starta datorn…
Kolla så att både skärmen och datorn är igång. Är de igång lyser gröna lampor på dem. Om inte datorn får ström kollar du att alla kablar sitter i ordentligt. Om inte skärmen verkar få kontakt med datorn kollar du kabeln som går mellan datorn och skärmen. Kolla att ingenting sitter i USB-porten Om det sitter en diskett i diskettstationen hakar datorn upp sig på vägen. Plocka ut disketten och tryck på någon tangent så blir det bra.

3 Logga in 1. Skriv in ditt användarnamn i den övre rutan 2. Skriv in ditt lösenord i den nedre rutan 3. Klicka på OK (eller tryck på Enter) Vänta på att datorn loggar in dig! Ibland tar det ett litet tag!

4 Det är viktigt att du stänger av datorn rätt!
Stänga av datorn Det är viktigt att du stänger av datorn rätt! 1. Se till att alla fönster är stängda. Då är det tomt i aktivitetslisten. 3. Se till att ”Stäng av datorn” är valt. Tryck på OK. På vissa datorer måste du även trycka på knappen. Vänta tills meddelandet ”Nu kan du stänga av datorn” syns på skärmen. 2. Klicka på Start och välj Avsluta.


Ladda ner ppt "Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn."

Liknande presentationer


Google-annonser