Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FENG SHUI.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FENG SHUI."— Presentationens avskrift:

1 FENG SHUI

2 Feng Shui Feng shui är de uråldriga orden för vind och vatten på kinesiska Lära om hur vi skall inreda våra hem Energi, rörelse och flöde Filosofi Placera möbler och objekt Balansera energi och ge harmoni Öka CHI Feng Shui är de uråldriga orden för vind och vatten på kinesiska. Det är en två till tretusenårig gammal kinesisk lära och metod om hur vi ska inreda våra hem och våra arbetsplatser för att trivas i tillvaron. Feng Shui står för energi, rörelse och flöde. Feng shui är inte en vetenskap utan en filosofi om CHI- kraften. Livskraftens, flöde Feng shui är konsten att inreda på rätt sätt så att den livskraftiga energin CHI kan öka. Feng shui är också det vi tycker är vackert.

3 Feng Shui Städa upp Ge bort, kasta eller sälj Befriad Röja upp
Föremål som fyller en funktion Blockerar energi Börja med att städa upp ordentligt överallt. Ge bort, kasta eller sälj det du inte använder. Du kommer att känna dig befriad. Du har en relation till allt du äger och det tar energi. Innan du företar några ändringar i din miljö betonas vikten av att först röja upp. Behåll bara de föremål som fyller en funktion eller som du är mycket fäst vid. Gamla saker samlar inte bara damm utan blockerar också energi.

4 Feng Shui Ba- gua är indelad i åtta väderstrecksrelaterade fält samt ett mittfält En del av ditt liv Hela hemmet eller enstaka rum Använd kompass Ba-gua kan också uttalas Pa- kua är indelad i åtta väderstrecksrelaaterade fält samt ett mittfält. Varje fält representerar en del av ditt liv. Ba-guan kan läggas över hela hemmet eller enstaka rum Du använder en kompass för att ta ut väderstrecken och sedan lägger du baguan i enlighet med dem.

5 Feng Shui Norr: karriär och livsväg Färg: svart och blått
Element: vatten Akvarium, fontän eller bild på vatten Speglar, glas och kristaller Grön växt I detta väderstreck är det bra att placera ett akvarium, en fontän eller bilder med vatten i rörelse. Du kan också hänga en personlig skattkarta här eller bilder av sådant som föreställer vad du vill göra i ditt liv. Vet du inte vad du vill i livet fungerar avbildningar av vägar eller historiska kartor som hjälp. Färgerna svart och blått och även speglar, glas och kristaller används för att ge näring åt energin i norr. Sätt gärna en grön växt i detta karriärområde. Det ger din karriär en energikick. Varning för vissna blad och växter samt växter med spetsiga blad eller taggar. Värst är kaktusar.

6 Feng Shui Sydväst: Relationer och äktenskap
Färg: rosa, gult, brunt och beige Element: Jord Tavla med ett par, två blommor Två rosenkvartshjärtan, ett mandarin-ankpar eller dubbla ljusstakar Växter eller prisma i fönstret Alltid två av allting Häng en tavla med ett par, en bild på två blommor eller minnen från ett liv tillsammans i sydväst. En lycklig bild på dig och din partner, två stycken rosenkvartshjärtan, ett mandarin ankpar eller dubbla ljusstakar är bra här. Köp två vaser i stället för en och ställ dem brevid varandra. Skaffa bilder på lyckliga par och ställ upp i ditt kärleksområde. Förstärk enegin med hjälp av växter eller en prisma upphängd i fönstret. Du kan lägga två stycken rosa prydnadskuddar på sängen eller ställa ett par gula stolar vända åt varandra i sydvästa. Tänk på att alltid ha två av allting, ett par, i detta väderstreck. Citrin och rosenkvarts är bra i ditt kärleks,- relations och äktenskapshörn.

7 Feng Shui Öster: Familjen och hälsan Färg: grönt och brunt
Element : trä familjebilder Minnessaker Gröna växter träföremål I ditt familje och hälsoområde passar det att placera familjebilder och minnessaker Höga gröna växter och höga möbler, gröna föremål, konstverk som avbildar skogslandskap och gröna ängar är lämpliga och ger bra energi här Färska snittblommor, träföremål, gärna tyger med blommönster och blommiga tapeter skall du ha i öster.

8 Feng Shui Sydost: Rikedom och välstånd Färg: Grönt Element: Trä
Hänga mobiler Kinesiska skulpturer t ex den trebenta grodan Växter Bergskristall I sydost är det bra att hänga möbler och ställa kinesiska skulpturer, gärna den trebenta grodan. Färska uppåtsträvande växter eller bilder av växter ger energi till ditt välståndsområde. En god placering i sydost är Penninga blommam även kallad livets träd. Här kan du också ställa en inomhusfontän eller hänga bilder på vatten i rörelse. Aktivera välfärdshörnan i ditt vardagsrum. Fyll den med energi genom att placera bergskristall som symboliserar vatten, ett bubblande akvarium eller så kan du lägga några symboliska sedlar i detta vädertreck.

9 Feng Shui Mitten: Hälsan Färg: Gult Element: Jord Keramik Gul jaspis
Det här läget är särskilt betydelsefullt för din hälsa. Håll det rent och snyggt och fritt från onödigt bråte. Keramik är bra och gul jaspis ger energi till din hälsa.

10 Feng Shui Nordväst:Hjälpsamma människor, lärare och kreativitet
Färg: Grått, vitt metall, silver och guld Element: Metall Glada foto Telefon Belysning Runda skålar Kristaller I nordväst passar det bra med glada fota av dig själv med vänner. Telefon och sdressboken passa, växter, belysning och runda skålar och metallföremål är bra här. En tavelram i metall ger rätt energi i nordväst, speciellt en tavla med änglar. Fältet symboliseras av smycken, ädelstenar, kristaller samt legender och myter. Foton på människor som hjälpt dig på vägen, i ditt liv eller foton på speciella platser som du rest till eller vill resa till kan du ha i detta väderstrack. Prismor ökar energin- häng en prisma eller ett vindspel med metallrör i nordväst.

11 Feng Shui Väster: Kreativitet, barn och glädje Färg: Vitt och metall
Element; metall Sällskapsspel Prydnadssaker Målning Symaskin Skattkarta I kreativitetsområdet ska du ha sällskapsspel, fotografier, prydnadssaker, något vitt eller något i metall. Placera gärna föremål med runda former här. affischer, målningar, collage, foton och figirer som är gjorda av barn hänger du i väster. I väster passar också saker som du använder för att skapa, penslar, symaskin, papper. Kreativitetsområdet är en fantastisk plats att sätta upp sin skattkarta på. En skatt karta är bland annat en bild på något som vi vill ha manifesterat i vårt liv. En ny bil, ett bättre jobb, en resa, ett större lugn. Sätt upp ett leende foto av dig själv tillsammans med skattkartan i ditt glädjeområde.

12 Feng Shui Nordost: Vishet, kunskap och studier Färg: Blå Element: jord
Vaser Tunga möbler Böcker Stenar. I nordost är det bra med vaser och tunga möbler som kistor och skåp. Böcker och konst passar också och området är idealiskt för läsning och meditation. Du kan även ha ljus och inspirerande konst i röda nyanser. Stenar som bergkristall. Lapsi lazuli, sodalit och amestist skall du ha i ditt vishetsområde.

13 Feng Shui Söder: Berömmelse och framgång Färg: Röd orange och purpur
Element: Eld Levande ljus Skulpturer Värdeföremål Diplom Affirmationer I framgångsområdet är det bra med levande ljus, skulpturer, poesi. Cermonier och ritualer passar här. Målningar av de stora mästarna och klassisk musik. Värdeföremål och heliga föremål, pokaler och priser skall du placera i söder. Diplom, utmärkelser och prov på det du uppmärksammats för. Bilder på personer som du beundrar och levande ljus, helst solljus, ska du ha i din framgång. Anteckningar, affirmationer och ordspråk som härrör till berömelse och ryktbarhet förstärker energin i detta område.

14 Feng Shui Lyckobringande symboler: Vindspel Ädelstenar och krstaller
Prismor Trebenta grodan Monifontäner Sköldpaddan Fiskar Mandarin-ankor i par Vindspel: Vindspel har den bästa effekten om de hängs i nordväst eller i ogynsamma hörn. Vindspelet låter vackert och lockar till harmoni. Det plingande ljudet gör ”CHI” välvillig och gynnsam. Vindspelen bör ha ihåliga stavar eftersom det hjälper chi att strömma och gärna sex eller åtta stavar för att förstärka lyckan. Ha ett vindpel vid ingången och ett vid balkongdörren. Då blir det inte inbrott för det pinglar. Ädelstenar och kristaller ökar energin. Prismor: ändrar negativt energiflöde. Häng dem i fönstret. Trebenta grodan: Ger tur och beskydd. Ställ den inomhus i närheten av ytterdörren vänd inåt som om den just har kommit in i huset. Du kan också ställa den var somhelst i matsalen eller i vardagsrummet men ej vänd mot ytterdörren för då hoppar lyckan ut. Minifontäner: placeras i norra eller sydöstra hörnet inomhus eller i trädgården för ekonomisk välgång. Sköldpaddan: anses ge beskydd, stor tur och framgång till ägaren. Fiskar bringar alltid tur. Mandarin- ankor i par: Aktivera romantiken med hjälp av mandarin ankor i par. Ställ dem i sovrummets sydvästra hörn. Det ger romantik och kärlek.

15 Feng Shui Rosenkvarts Kinesiska mynt Kinesiska gudar Skrattande buddha
Brons budddha Drakar Bambuflöjter Ett gott råd: Stäng alltid toalettlocket Rosenkvarts: ställ två stycken rosenkvarts i relationshörnan för ökad romantik och kärlek. Kinesiska mynt: Knyt tre mynt i en rak linje med yang sidan uppåt. Häng eller lägg det i sydost. Ta ett rött sidenband eller snöre och trä in och ut mellan de tre mynten så de kommer på rad med yang uppåt. Kinesiska gudar: de tre gudarna Fuk, Luk och s Sau skänker alla välstånd. Skrattande buddha: skänker tur och välstånd. Brons buddha: personer som följer rådet att dagligen klappa den skrattande brons-buddhans mage kommer ofelbart att tjäna kollosalt mycket pengar. Drakar: Förstärker energin genom belutsamhet, visdom och insikt. Skall vara gjorda i keramik, kristall eller trä. Påverkas av vindspel Bambuflöjter: använd alltid två stycken på bjälkar inomhus som hindrar ett harmoniskt ”CHI”földe Ett gott råd: stäng alltid toalettlocket

16 Feng Shui ”De fem djuren” Sköldpaddan Fågel fenix Tigern Draken Ormen
Varje djur reprensenterar en kraft, ett väderstreck och ett av de fem fem elementen, trä, jord, vatten. Eld och metall. De ska placer enligt följande: Sköldpaddan: Står för norr, svart, mörkblå, vinter och vatten, Symboliserar säkerhet, trygghet och ett långt liv Fågel fenix: Står för söder, rött, sommar och eld. Symboliserar intution, vår förmåga att se. Tigern: står för väst, vitt höst och metall. Symboliserar kreativitet, livskraften och styrka Draken: står för öster, grönt, våren och trä. Symboliserar beslutsamhet, insikt och visdom Ormen: står för mitten, guldbrun, jordens färg och medelpunkten runt vilka årdtiderna kretsar. Motsvarar dig själv


Ladda ner ppt "FENG SHUI."

Liknande presentationer


Google-annonser