Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 Jag vill lära mig om allting i hjärnan.  Att hur man skakar på sina fötter och hjärnan. Vi riktar in oss på våra olika sinnen och experimenterar kring.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " Jag vill lära mig om allting i hjärnan.  Att hur man skakar på sina fötter och hjärnan. Vi riktar in oss på våra olika sinnen och experimenterar kring."— Presentationens avskrift:

1

2  Jag vill lära mig om allting i hjärnan.  Att hur man skakar på sina fötter och hjärnan. Vi riktar in oss på våra olika sinnen och experimenterar kring det och tar reda på fakta tillsammans.

3 Barnens förkunskaper kring området.  Man kan tänka.  Man kan tänka på bokstäver vilka dom heter.  Om man har hjärna vet man var man går.  Man kan tänka vad det ska bli för mat.  Man kan veta var man går.  Jag vet ingenting om hjärnan.  Man kan tänka på vad man vill ha för färg på regnbågen.  Om man ska cykla, om man inte har nån hjärna, kan man inte cykla dit man ska cykla.  För att tänka.  Om man vill räkna.  Man kan inte styra sin kropp utan hjärna.  Om man har ingen hjärna kan man inte veta hur man går hem.  Hjärnan är där uppe.  Jag använder hjärnan för att veta vilken apelsin jag ska ta.  Om du skakar hjärnan skakar händerna.

4 Vi har jobbat i smågrupper där man i ett samarbete skulle lukta på en burk och komma fram till vad det var i burken.  ”Man använder hjärnan för att känna att det luktar något. ”

5  Vi har jobbat i smågrupper där man i ett samarbete skulle smaka på innehållet i en burk.  Är det: Surt, sött, beskt eller salt? Var på tungan känns det?

6 Vilka kläder har barnen bytt med varandra? Vi har tittat på synvillor på Hjärnkontoret.

7 Vi har använt hörselsinnet och i smågrupper letat efter en äggklocka som tickar. Det är något i burkarna som låter när man skakar dem. Vad är det i burken?

8 Vi har gjort känselövningar. Under huden har man tusentals små sinnesceller. Vi har lekt Blindbock.

9  Om Synsinnet. Att man kan se.  Om Luktsinnet  Om Hörselsinnet. Att man hör bra. Det är därför man har öron.  Att tänka med hjärnan  Om Känselsinnet, att det kittlas. Sinnesceller.  Om Smaksinnet. Kanelen var jättegod, citronen och det kändes här på tungan.  Om man har nåt fel på sinnet kan man inte känna saker.  Hjärnan är kungen i hela kroppen  Signaler kommer upp i hjärnan så att man säger till kroppen vad den ska göra.  Om man har en hjärna vet man vad man gör och går.  Om man inte har nån hjärna vet man inte vart man ska gå.  Om man inte har nån hjärna glömmer man bort vad man heter.


Ladda ner ppt " Jag vill lära mig om allting i hjärnan.  Att hur man skakar på sina fötter och hjärnan. Vi riktar in oss på våra olika sinnen och experimenterar kring."

Liknande presentationer


Google-annonser