Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

DIWALI Diwali är en religiös högtid för att man hyllar gudinnan Lakshmi som står i centrum under Diwali, gudinnan Lakshmi är hustru till Vishnu och är.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "DIWALI Diwali är en religiös högtid för att man hyllar gudinnan Lakshmi som står i centrum under Diwali, gudinnan Lakshmi är hustru till Vishnu och är."— Presentationens avskrift:

1

2 DIWALI

3 Diwali är en religiös högtid för att man hyllar gudinnan Lakshmi som står i centrum under Diwali, gudinnan Lakshmi är hustru till Vishnu och är lyckans och välståndets gudinna. Gudinnan Lakshmi avbildas stående eller sittande på en lotusblomma. Gudinnan besöker för att ta med sig framgång och fred. Religiös Detta är Vishnu.Detta är gudinnan Lakshmi.

4 Hur det firas? Människor firar genom att tända små oljelampor, diyas, i huset, på verandan, i trädgården, på tak och väggar till hennes ära, men idag så använder man oftare stearinljus och glödlampor. Det köps massor av sötsaker och nya kläder till Diwali, så affärsmännen har goda tider.

5 När firar man? Hinduerna använder en kalender som heter pachang-kalendern och enligt pachang-kalendern så firas högtiden i månaden kratiki. Det är en månkalender vars tolv månader har i genomsnitt 29,53 dygn.

6 Jämförelse Diwali liknar en högtid som heter Majbrasa. Likheten med Diwali och Majbrasan är att på båda så tänder man någon slags eld, som till exempel i Diwali så tänder man oljelampor och på majbrasan så tänder man en brasa. Skillnaden är att man inte använder raketer och nya kläder till majbrassan.


Ladda ner ppt "DIWALI Diwali är en religiös högtid för att man hyllar gudinnan Lakshmi som står i centrum under Diwali, gudinnan Lakshmi är hustru till Vishnu och är."

Liknande presentationer


Google-annonser