Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Högtider Högtider.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Högtider Högtider."— Presentationens avskrift:

1 Högtider Högtider

2 Högtider De hinduiska månaderna baseras på om månen är i tilltagande eller avtagande. Eftersom det är en månkalender är det hinduiska året kortare än ett år enligt den västerländska kalendern. Högtiderna infaller vid olika tidpunkter på det västerländska året och hinduer i väst använder en kalender som kallas Pattra för att hålla ordning på datum för olika högtider

3 Raksha Bandhan Högtiden äger rum den dagen det är fullmåne i den hinduiska månaden Shrava ( Juli/ Augusti ). I norra Indien markerar den inledningen av jordbruksåret. I västra Indien är det fest dag och allmänt helgdag. Raksha betyder skydd och Bandhan betyder att knyta. Den dagen knyter hinduer silkestråd med utsmyckning på runt , handleden på vänner och släktingar. Rakhi är en symbol för skyddet mot ondskan och också för ett stärkande av banden syskon imellan.

4 Krishnajanmashtmi Denna högtid markerar Kryshans födelse. Den inträffar den 8onde dagen under den mörka halvan av Shravan. Människor fastar till midnatt, och i hem och tempel läser de ur skrifterna och sjunger fromma sånger. Vid midnatt utförs puja-och arti-ceremonier. Fastan bryts genom att man delar med sig av maten eller prashad som har välsignats av gud.

5 Mahashivaratri Mahashivaratri betyder Shivas stora natt. Många hinduer fastar varje måndag som ett tecken på kärlek till Shiva. På Mahashivaratri, den 14 dagen av den mörka fjortondagarsperioden av Magha , kanske hela familjen fastar.

6 Navaratri Navaratri , som betyder nio nätter , infaller efter monsunregnen under de första tio dagarna av den ljusa halvan av månaden ashvina ( september / oktober ) . Det är en av de få hinduiska högtider som firas över hela indien och som också är populär i väst. Den kallas Navaratri i västra indien , Duga-puja i östra indien och Dussehra i norra indien.

7 Odrad Isabella Ines


Ladda ner ppt "Högtider Högtider."

Liknande presentationer


Google-annonser