Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6

2 Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva en individanpassad verksamhet som ska ge utbildade fotbollsspelare och goda medmänniskor. Spånga IS Fotboll ska vara det självklara valet av förening inom vårt upptagningsområde.

3 Spångamodellen Vår verksamhet bygger på dessa tre ledord: 1. Gemenskap Alla medlemmar får uppleva vår kamratskap och glädje och skolas in i föreningens SIS-anda. 2. Individen Vi utgår från vad varje individ vill och kan. Alla kan hitta sin plats och bidra utifrån sina intressen och kompetenser. 3. Kommunikation Föreningen har en öppen kommunikation både inom som utom föreningen. Där alla medlemmar känner till verksamheten och vi tillsammans formar vår förening.

4 Spångamodellen Spångamodellen är en beskrivning över hur vi organiserar vår verksamhet och bedriver den på olika nivåer för att kunna möta alla spelares olika behov.

5 Spångamodellen 6 år Knattefotbollsskola 7 år 5-mannafotboll i Kaninbursligan 8 - 9 år 5-mannafotboll i S:t Erikscupen 10 - 12 år 7-mannafotboll i S:t Ericscupen 12-13 år 9-manna (från 2013) i S:t Ericscupen 13 - 18 år 11-mannafotboll i S:t Erikscupen Över 18 år Seniorfotboll

6 Spångamodellen I Spånga IS Fotboll startar vi inte nya lag, vi startar nya åldersgrupper på flick- och pojksidan. Åldersgruppen tränar tillsammans på samma yta. Det vi uppnår genom denna indelning är att vi underlättar för ledare då fler delar på ansvaret vid träningar vi kan lättare nivåindela och utgå från varje spelares behov vi skapar en stor sammanhållen grupp vi ökar SIS-andan vi underlättar för att alla spelare ska hitta sin nivå på matcherna

7 Spångamodellen Spånga IS Fotboll har en målsättning att vara en klubb för alla - med våra olika kunskaper, då ska vi självklart kunna erbjuda en bra verksamhet för alla ambitionsnivåer.

8 Spångamodellen Vi tror på att talanger utvecklas bäst genom att vara kvar med sina kompisar i närområdet och där få ta större ansvar i sina lag och ges möjlighet till extra träning. Detta samt att få träna och spela med äldre lag anser vi vara det bästa man kan ge unga spelare, med möjligheter till seniorfotboll i tidig ålder. Definition av talang En spelare som brinner för fotboll och som med rätt stöd bedöms kunna nå vår seniorverksamhet. Talangkriterierna prioriteras enligt följande: 1. Inställning 2. Teknik 3. Taktik 4. Fysik/Snabbhet

9 Spångamodellen Nivåindelning = Att dela in gruppen under träning eller match så att man tränar/spelar med jämnbra spelare.

10 Spångamodellen 6-9 år Spelare som vid 8-9 års ålder behöver extra stimulering kan träna ett extra pass med en äldre åldersgrupp. Alla spelare tränar tillsammans och nivåindelning kan användas under träning för att möta individernas behov. Viktigt att det inte blir konstanta grupperingar. Alla spelare som kallas till match ska spela för att få möjlighet att prova sina färdigheter och kunna utvecklas. Toppning är inte tillåtet.

11 Spångamodellen 10-11 år Klubben håller i teknikgrupper dit tränarna väljer ut de spelare som brinner för fotboll och vill träna extra. Det är viktigt med rotation av spelare, även om det är de mest motiverade spelarna som deltar i teknikträningen. Detta kan ju ändras under året. Talanger får möjlighet att spela med en äldre åldersgrupp. Nivåindelning används på träning och match för att möta varje individs behov. Svårighetsgrad i seriespel ska anpassas utifrån spelarens kunskaper och därför nivåindelar vi till matcherna. Under matcherna ska alla kallade spelare få spela för att få möjlighet att prova sina färdigheter och kunna utvecklas. Toppning är inte tillåtet.

12 Spångamodellen 12 år Sista året på 7-manna anmäler föreningen ett lag till seriespel i medel eller svår serie. Det kallas utvecklingslag. I denna serie deltar de spelare från åldersgruppen som bedöms klara av denna svårighetsgrad. Dessa kan variera under året då olika spelare utvecklas i olika takt. Övriga spelare spelar i lätt serie. Teknikgrupp fortsätter för möjlighet till extra träning. Nivåindelning används på träning och match för att möta varje individs behov. Svårighetsgrad i seriespel ska anpassas utifrån spelarens kunskaper och därför nivåindelar vi till matcherna. Under matcherna ska alla kallade spelare få spela för att få möjlighet att prova sina färdigheter och kunna utvecklas. Toppning är inte tillåtet. Samma principer gäller för cuper. Vi ser till att anmäla till flera cuper så att alla spelare får chansen att delta i lika många cuper.


Ladda ner ppt "Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva."

Liknande presentationer


Google-annonser