Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Svenska kyrkan i utlandet 2016. Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Svenska kyrkan i utlandet 2016. Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter."— Presentationens avskrift:

1 Svenska kyrkan i utlandet 2016

2 Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter sig utomlands. 2015 var siffran 660 000.

3 Svenska kyrkan i utlandet vill vara där svenskar bor och verkar.

4

5 Utlandskyrkan vill vara en kyrka dit människor kan komma precis som de är. I både sorg och glädje.

6 Tro Vi lever i en tid och en värld full av åsikter och menings- motsättningar. Att leva utomlands är att möta religionens många ansikten.

7

8 Öppenhet Vi lever i många världar som påverkar oss och fyller oss med möjligheter och intryck. Utlandskyrkan vill ge mod att vara här och nu, i samhället vi lever i.

9

10 Låga trösklar och högt i tak Vi delar en gemensam vardag. Vi ger varandra uppmuntran, tröst, hopp och glädje. Vi tror på mångas delaktighet. Vi värdesätter det frivilliga engagemanget. Vi vill att vår verksamhet bärs av många.

11

12 Hopp Vi delar livets skönhet och skörhet. I diakoni, själavård och krisberedskap gör vi skillnad. Tillsammans skapar vi en hoppfull framtid.

13

14 En röst i världen Utlandskyrkan vill skapa miljöer där människor får utvecklas. Hoppets riktning är framåt. I gudstjänsten förmedlas ett ständigt förnyat hopp.

15

16 Svenska kyrkan finns på drygt 40 platser i cirka 25 länder runt om i världen. På ytterligare 100 platser firar man regelbundet gudstjänst. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige.

17 Diakoni ger hopp Den mänskliga nöden och utsattheten har många ansikten. Utlandskyrkan vill vara lyhörd för dem som söker kontakt eller som vill bli besökta. Tillsammans delar vi erfarenheten av att leva långt hemifrån.

18 2015 Besökte närmare 46 000 barn- och ungdomsverksamheten. Genomfördes 1 716 sjukbesök och 1 220 hembesök.

19 Ansvar för en hållbar värld

20 Svenska kyrkan i utlandet vill… …skapa rum för tro i möten och närvaro …resa upp i öppenhet och omsorg …sända ut med hopp och engagemang

21 Värdegrunden… …är våra gemensamma värderingar …beskriver vad vi står för och vad vi vill …är vår bas …påverkar våra beslut och vårt beteende

22 Diskutera… Vilka värderingar finns i vår församling? Hur märks de?

23 Vad betyder tro, öppenhet och hopp i vår församling? Hur blir orden konkreta? Hur kan värdeorden bli en realitet i frivillig- /ombudsarbetet?

24 När fungerar utlands- kyrkan som allra bäst kopplat till orden? Vad ser ni att försam- lingarna behöver arbeta med för att dessa ord ska bli verklighet?


Ladda ner ppt "Svenska kyrkan i utlandet 2016. Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter."

Liknande presentationer


Google-annonser