Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte SFF P02 2014-04-03.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte SFF P02 2014-04-03."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte SFF P02

2 Ledarstaben Lagledare Tränare Ulrika Palmqvist Anneli Andersson
Matchkallelser Resultatrapportering Föreningsjobb Försäljning Föreningsmöten Diskussioner, länk mellan tränare och föräldrar ansvarig Materialansvarig Sammandragsansvarig Avslutning Tränare Peter Palmqvist Carina Strandin Hans-Ola Larsson Oscar Palmqvist Målvaktstränare, P08 aviserar att de kanske har en. Till varje match kommer en ledare att ha ansvaret och vara kontaktperson, framgår av matchkallelsen på hemsidan.

3 Ledarstaben Kassör Föräldrar ansvarig Hemsida Monica Lundqvist
Fredrik Unander Sköter sammandrag i samarbete med lagledare Länk mellan föräldrar och lagledare Hemsida

4 Ekonomi Årets lagavgift och datum Övriga föreningsjobb Sponsring
Kassa 2013, kr Lagavgift kr / spelare, inbetalt senast 30 april Övriga föreningsjobb Finns ej i nuläget Sponsring Sponsorpaket kr + tryckkostnader, alla föräldrar jagar sponsorer till overaller, sista dag för sponsring är 22 april som meddelas Ulrika. Arbetsinsatser Alla ska sälja plastpåsar, Ulrika återkommer om vad som gäller. Årsavgift till föreningen SFF 2014: Deltagaravgift 700 kr Medlemsavgift 200 kr Familj 300 kr Inbetalt till vårat konto senast den 18 april

5 Ekonomi

6 Material Nytt avtal from 2014 med Stadium/Nike Matchdress Overaller
20% rabatt på all fotbollsutrustning fram till 30 april. OBS!! Stöd ditt lag SFF P02 genom att koppla ditt Stadium kort till laget, vilket genererar pengar till lagkassan för varje köp du gör på Stadium. Se här hur du gör Matchdress Beställt dubbla uppsättningar av matchtröjor till alla spelare från SFF. Nya kortbyxor och strumpor av märket Nike ska alla köpa på Stadium/Birsta, vilket man ombesörjer själv. Övriga kläder, typ träningströja köper man själv på samma ställe. Färdiga träningspaket av märket Nike finns, ange SFF P02 vid köpet, vi har rabatterade produkter. Målvaktsutrustning tas från lagkassan. Overaller Sista dag för beställning är måndag den 7 april till Ulrika. Träningsmaterial Bollar, västar, koner är beställt från SFF. Träningshäckar m.m. tas från lagkassan.

7 Träningsupplägg 2014 Träningar Träningsupplägg Fokus på fotbollen
Under våren, Balders grus tisdagar, torsdagar kl 16:30-18:00 och söndagar 16:45-18:00. Tre träningar i veckan på ordinarie planer. Viktigt, träningsfrånvaro meddelas till Peter på mobil , helst sms, eller Carina Träningsupplägg Teori (spelförståelse, försvar, anfall) i större utsträckning. Övningar, stort fokus på spel med rörelse, även inslag av teknik och koordination, smidighet. Nivåanpassning av vissa övningar som förra säsongen, för att stimulera och utveckla individerna i deras egen takt. Fokus på fotbollen Grabbarna ska komma laddade för att träna fotboll och inget annat. Vi ska ha kul där bollen är i centrum. Vi har endast en till en och en halv timmes träning per tillfälle för att utbilda grabbarna till fotbollsspelare. Därför kommer vi den här säsongen ha lägre tolerans för allt annat som inte har med fotboll att göra. Efter andra tillsägelsen får spelaren vila vid sidan av planen på obestämd tid som tränaren bestämmer. Spelarna kommer motiverade och färdiga för att träna senast 15 minuter innan träningen startar.

8 Truppen 2014 Truppen Lagkapten Kontrakt Utvecklingssamtal
Melvin, Marcus och Axel slutat, Svante och Sebastian har tillkommit, truppen just nu är 23 spelare. Lagkapten Tränarna tar ut de killar som är mogna för uppgiften. Vilket innebär att de bl.a. ska vara driven och ”peppa” lagkamraterna och bl.a. sköta uppvärmningen innan match m.m. Kontrakt Spelarna kommer få skriva på ett kontrakt angående regler och disciplin för spelare i SFF P02.I kontraktet följer det även med vad man kan förvänta sig av tränare och föräldrar samt kontaktuppgifter. Utvecklingssamtal Sker eftersom under träningarna.

9 Truppen 2014 Kost sömn Killarna har spelat ihop ett antal år och de vet nu vad de kan kräva av varandra i prestation. Att komma till en match och berätta att man sovit typ tre timmar för att en kompis sov över eller att man spelat x-box halva natten kommer inte att tas emot med uppskattning från kamrater och ledare. Alla killarna är en pusselbit i laget och ”fungerar” inte en p.g.a. slarv blir det inte roligt. Hjälp era barn och ge dem en bra förutsättning inför match.

10 Seriespel 2014 Div. 4 B, 9-manna och div. 5 B, 7-manna.
Lagen kommer inte vara fasta utan anpassas efter nivån på motståndet, precis som under förra säsongen. Man spelar där man utvecklas mest. Utveckling kommer ligga till grund för vilken match man ska spela och träningsnärvaron för antalet matcher man spelar. Är man väl kallad till match rullar bytena så rättvist som möjligt. Målsättningen är att grabbarna ska träna dubbelt så mycket som de spelar match. Alla är kallade till match, där avanmälan (senast tisdag) sker på hemsidan, vilken match man spelar meddelas senast torsdag samma vecka via hemsidan och mejl. Till seriematch i 9-manna är utgångspunkten att ha spelare i truppen, 7-manna Samling 60 minuter innan match, färdig för spel. Benskydd obligatoriskt för spel. De som har långt hår ska använda hårband.

11 Cuper Mid Nordic Indoor Cup 27-30 mars, 9-manna
Selånger Grus Cup april, 9-manna Umeå FC Cup 2-4 maj, 7-manna Hudik Cup juni, 7-manna Aroscupen juni, 9-manna Umeå Fotbollsfestival juli, 7-manna Drakcupen 8-10 augusti, 9-manna Träningsnärvaro kan komma att användas på cuper där vi har många spelare per lag, t.ex. 3 spelare vilar varje match, vilket innebär att 15 spelare vilar på 5 matcher och är vi 17 spelar är det 2 som spelar fler matcher och de kommer vara spelare med hög träningsnärvaro.

12 Cuper 2014 Vad gäller vid cup? Räkna med hela helgen.
Att dra sig ur är inte ok, det innebär konsekvenser för laget. Cup med övernattning är ett bra tillfälle att ”svetsa” samman laget, därför ser vi att spelarna sover tillsammans i skolsal eller liknande. Intresseanmälningar tidigt för planering av antalet lag. VIKTIGT!! Låg träningsnärvaro kan innebära att man inte får delta i alla cuper. Om nödvändigt tillämpas träningsnärvaro vid uttagning till cup. Frågan om nivåanpassning vid cuper diskuterades

13 Övrigt Frågan om vi tränar ”Triangel spel” dök upp. Svar ja, under hela förra säsongen har vi praktiskt och teoretiskt tränat den typen av spel, vilket vi kommer fortsätta med under kommande säsong. Har även fått en fråga om vinterträning, där får vi återkomma till hösten då det så här tidigt är svårt att planera/boka planer så långt framåt i tiden.


Ladda ner ppt "Föräldramöte SFF P02 2014-04-03."

Liknande presentationer


Google-annonser