Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avJonas Martinsson
1
Våga vegetariskt Gång 4
2
Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad är bra, vad kan utvecklas? Vad lagas och av vilken grupp… 9:00-9:15 RAST 9:15-10:30 Genomgång av recept och olika metoder. Praktisk matlagning. Dukning. Fotografering och dokumentation. 10:30-11:15 LUNCHRAST 11:15-12:15 Matlagningen fortsätter och vi fotograferar riktigt fina tallrikar med dagens vegetariska trerätters. Vi diskar och städar snyggt i köken, alla hjälper alla! 12:15-12:40 Vi avnjuter en fantastisk måltid tillsammans och funderar över kommande meny. Efter det städar vi klart det sista och ställer in tallrikar och glas i diskmaskinen.
3
Praktiskt upplägg kring dagen Annat: OBS-idéer till OM-sidan. Nya kostråd av SLV: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/livsmedelsverket-nya-miljoanpassade- kostrad-at-mer-gronsaker-och-mindre-kott_4137337.svd En grupp dokumenterar och dukar. En grupp gör varmrätt. En grupp gör dessert. En grupp gör förrätt och hjälper till där det behövs.
4
Meny Förrätt Krämig broccolisoppa Varmrätt Tacos med qournfärs, egen salsasås och guacamole samt härliga grönsaker. Hembakt tortillabröd Dessert Kladdkaka med färska hallon och nyvispad grädde
6
Krämig broccolisoppa Förrätt: Krämig broccolisoppa s. 255 i rosa HK-boken. Att gångra med 4. Med matlagningsgrädde istället för creme fraiche. Blir ca 1 dl/elev.
7
Tacos med qournfärs, egen salsasås och guacamole samt härliga grönsaker. Hembakt tortillabröd Varmrätt Taco på quornfärs (1,5 kg/halvklass) med egen tacokryddblandning. Nachochips (1 påse/halvklass) laktosfri gräddfil (2 pkt/halvklass), majs, tomat, gurka, isbergssallad Tortillas s 296, rosa Hk-boken, gångra med 4. (Ett recept med glutenfritt.) Salsasås, se tomatsås HK-boken s 257 grön HK-bok. Ingredienserna blandas ihop kalla. Gångra satsen med 4. Guacamole, s 254, grön Hk-bok, gångra med 3.
8
Tacokrydda Ingredienser 2 msk chilipeppar 1 msk lökpulver 1 msk vitlökspulver 1 msk chilipulver 1 msk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 msk salt 0.5 msk svartpeppar 1 msk socker Gör så här: Blanda alla kryddor i en skål – klart!
9
Kladdkaka med färska hallon och nyvispad grädde Receptet gäller för 2 kladdkakor Ingredienser 200 g Smör 5 dl strösocker 4 st ägg 2 dl vetemjöl 6 msk kakao 2 tsk vaniljsocker Garnering: florsocker Till servering: 3 dl vispgrädde (laktosfri) Hallon Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.