Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
2
Cannelloni med Gourmefärs
4 portioner 300 g Hälsans Kök Mince (färs) 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 2 pkt färdig tomat- och paprikasås á 2 1/2 dl 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk basilika 1 msk tomatpuré 1 dl hackade, marinerade soltorkade tomater 8 färska lasagneplattor 1 dl riven ost Skala och hacka vitlöken. Stek färs och vitlök i smör någon minut. Rör ner 1 dl sås, salt, peppar, basilika, tomatpuré och soltorkade tomater. Lägg röran på lasagneplattorna. Rulla ihop och skär varje rulle i 3 delar. Ställ rullarna i en smord ugnsäker form. Häll över resten av såsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 225°, ca 20 min.
4
Sesam nuggets med pestodip - 4 portioner
1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets 3 paprikor i olika färg 1 avokado 1 msk olivolja 1/2 msk balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar Pestodip 1 dl matlagningsyoghurt 1/2 dl pesto Severing 1/2 dl svarta oliver ruccolasallad Vitlöksbröd Dela paprikorna i halvor och kärna ur. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt. Sätt ugnen på grill och grilla dem på högsta värmen tills de börjar bli svarta, min. Spola paprikorna i kallt vatten, dra bort skalen och skär dem i stora bitar. Dela, skala och skär avokadon i skivor. Blanda paprika och avokado med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda yoghurt och pesto. Stek Sesam nuggets enligt anvisningen på förpackningen. Servera Sesam nuggets med pestodip, grillad paprika, oliver, sallad och varför inte lite grillat vitlöksbröd?
6
Grön Osso buco - 4 portioner
300 g Hälsans kök Vegebitar (till grytor) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 msk smör 1 burk hela tomater, ca 400 g 1 dl vitt matlagningsvin 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk rosmarin Gremolata: 1 msk rivet citronskal 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i små tärningar Fräs allt i hälften av smöret i en gryta. Häll i tomaterna med spad och tillsätt vinet. Lägg i buljongtärningen och rosmarin Låt grytan koka på svag värme ca 10 min. Stek Vegebitarna i resten av smöret och rör ner dem i grytan Blanda citronskal, vitlök och persilja Servera grytan med ris, gärna saffransris, och strö över gremolatan.
8
Getostvegeschnitzel med potatisgratäng - 4 portioner
1 pkt Hälsans Kök Vegeschnitzel 100 g fransk getost 1 tsk rosmarin Gratäng 8-10 potatisar, ca 3/4 kg 250 g fryst bladspenat 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 1/2 dl mellangrädde 1/2 dl pinjenötter Servering Sallad Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva potatisen. Grovhacka spenaten Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, spenat, vitlök, salt och peppar i en smord, ugnssäker form. Häll över grädden och strö över nötterna Grädda i nedre delen av ugnen min. Stek Vegeschnitzlarna enligt anvisningen på förpackningen Smula över getost och rosmarin. Servera gärna en krispig sallad till.
10
Schnitzel med rostade grönsaker - 4 portioner
4 Hälsans kök Vegeschnitzlar 3/4 kg färsk delikatesspotatis 2 paprikor i olika färger 3 rödlökar 1 msk olivolja 1 tsk salt, gärna gourmetsalt 1 krm svartpeppar 1 tsk timjan 200 g blandad sallad, gärna ruccola Dressing: 3 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 pressad vitlöksklyfta Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar Skala och dela löken i klyftor.Klyfta potatisen. Lägg potatis, paprika och lök på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek i mitten av ugnen i 225°, ca 10 min. Lägg schnitzlarna bredvid grönsakerna och sänk värmen till 200° Stek ca 8 min. Vänd schnitzlarna och stek ytterligare 8 min. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Lägg i salladen och de ugnstekta grönsakerna och blanda runt. Lägg på Vegeschnitzlarna.
12
Blue cheese Vegeschnitzel med klyftpotatis - 4 portioner
4 st Hälsans Kök Vegeschnitzlar 200 g ädelost t ex Blue cheese 1 kg potatis olja till stekning Mangosallad: 1 mogen mango 1 röd chili 2 vårlökar 2 msk rapsolja 1 msk äppelcidervinäger salt nymald svartpeppar 1 gurka Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form och smula över osten. Skala och skär potatisen i klyftor, lägg dem på en plåt och slå lite olja och salt över. Blanda om så att oljan fördelas och ugnsbaka i ca 40 min på 225°. Rör om ett par gånger under stektiden. Sätt in formen med schnitzlarna i ugnen när det återstår 15 min. Skala och hacka mangon. Hacka chilin fint och skiva löken tunt. Blanda allt i en skål, slå över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan på längden med en osthyvel och forma längderna till rullar med ett hål i mitten och fördela mangosalladen i. Servera Vegeschnitzel med klyftpotatis och mangosallad.
14
Vegefärsspett med dijonsenap och färsk dragon
4 portioner Grillspett 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs 1 finhackad vitlöksklyfta 1 msk dijonsenap 1/2 dl finhackad, färsk dragon 1 msk crème fraiche 1 tsk salt nymald svartpeppar 8 grillspett av trä Ljummen potatissallad 1 kg färskpotatis 200 g haricots verts 1 rödlök 3 msk rapsolja 2 msk vitvinsvinäger 1 msk hackad, färsk dragon salt 1 tsk socker fortsettelse neste side >
15
Vegefärsspett med dijonsenap och färsk dragon
Blötlägg spetten. Sätt ugnen på 200°C. Blanda Vegefärs, vitlök, senap, dragon, crème fraiche, salt och svartpeppar. Forma till rullar och stick spetten igenom. Lägg spetten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och stek i ugn ca 15 min. Koka potatisen och dela i mindre bitar, förväll bönorna och skär dem i fyra cm långa bitar. Skiva löken tunt. Blanda olja, vinäger, dragon, salt, peppar och socker i en skål. Vänd ner potatis, lök och bönor.
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.