Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Case: Helhetslösning för kodning och distribution samt publicering av kortfilmer via Internet Kund: Ungdomsstyrelsen Projekt: Netdays 2004. Workhops runt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Case: Helhetslösning för kodning och distribution samt publicering av kortfilmer via Internet Kund: Ungdomsstyrelsen Projekt: Netdays 2004. Workhops runt."— Presentationens avskrift:

1 Case: Helhetslösning för kodning och distribution samt publicering av kortfilmer via Internet Kund: Ungdomsstyrelsen Projekt: Netdays 2004. Workhops runt om i Sverige där ungdomar får möjlighet att producera kortfilmer och sedan delta i en tävling för att bli Sveriges representant på Europanivå.

2 UtmaningarLösningar Ett tiotal workshops runt om i Sverige där 50-70 kortfilmer i olika format produceras. Hur ska en enhetlig standard uppnås när olika delar har olika produktionsresurser? Qbrick tar emot filmerna i en mängd olika format och konverterar dessa till ett enhetligt format. I detta fall Windows Media för modem och bredband. Det måste gå snabbt från produktion av film till det att den finns publicerad på webben. Senast tre dagar efter att en film producerats fanns den tillgänglig via Internet. Film över Internet tar mycket kapacitet i jämförelse med en vanlig webbsida och Netdays kan inte ligga på samma lösning som Ungdomsstyrelsens webbsida. Qbrick distribuerar filmerna till tittarna via streamingnätverket Qstream. Ungdomsstyrelsen får tillgång till detaljerad statistik över utnyttjandet. Filmerna skall publiceras på ungdomsstyrelsen.se i ett användarvänligt gränssnitt där även filmskaparnas namn, ort och ålder framgår. Qbrick tar fram en en pop-up sida där alla filmer visas med Netdays grafiska profil. All data om filmen och dess skapare lagras i en databas och visas på sajten när en film har blivit vald. Qbrick sköter plattformen för webbsidan och databasen. Filmerna skall även finnas tillgängliga off-lineProduktion av DVD med menysystem så att de kan ses på en TV med en vanlig DVD-spelare.

3 Välj film Information om vald film Avsändare Grafisk profil i enlighet med övriga projektet Format Windows Media

4 Kundnytta för Ungdomsstyrelsen: - Helhetslösning – EN leverantörskontakt - Koordinering av allt material som producerades - Enhetlig standard på filmerna - Återanvändning av materialet för produktion av DVD - Inga teknikinvesteringar - Driftsäker plattform för Streaming Media - Detaljerad statistik över utnyttjandet - Kostnadseffektiv lösning!


Ladda ner ppt "Case: Helhetslösning för kodning och distribution samt publicering av kortfilmer via Internet Kund: Ungdomsstyrelsen Projekt: Netdays 2004. Workhops runt."

Liknande presentationer


Google-annonser