Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stiftelsen Neurofonden 1

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stiftelsen Neurofonden 1"— Presentationens avskrift:

1 Stiftelsen Neurofonden 1

2 En stiftelse är en juridisk person, som varken har medlemmar eller ägare.
Stiftelsen äger i princip sig själv, brukar man säga. Stiftelsen förvaltar en ekonomisk förmögenhet, som stiftare har avsatt för ett särskilt ändamål, vilket skall vara över en längre tid. Stiftelsen styrs av ett stiftelseförordnande, som bland annat anger hur förmögenheten ska användas (ändamålet) En stiftelse ska förvaltas av en styrelse eller en förvaltare. Stiftelser – vad är det?

3 Stiftelsen Neurofonden 1 (tidigare NHR-fonden)
Stiftelsen styrs av ett stiftelseförordnande, dvs stadgar för Stiftelsen Neurofonden 1 Stadgarna anger ändamålen, dvs till vad pengarna ska användas Stadgarna anger att stiftelsen ska förvaltas av Neuroförbundet Stadgarna anger hur styrelsen för stiftelsen ska se ut Stiftelsen Neurofonden 1 (tidigare NHR-fonden)

4 - att främja och ge stöd åt vetenskaplig forskning om orsakerna till och botemedlen mot organiska nervsjukdomar, företrädesvis multipel skleros - att verka för utbyggnad och förbättring av resurserna för vård och rehabilitering för personer som har organiska nervsjukdomar eller skador på nervsystemet - att lämna social, psykologisk och humanitär hjälp till behövande personer som har organiska nervsjukdomar eller skador på nervsystemet Stiftelsens ändamål

5 För att ändra ändamålet krävs att Kammarkollegiet godkänner det!
1/3 till varje ändamål

6 Stiftelsens styrelse Enligt stiftelsens stadgar § 3 Styrelse
Stiftelsens styrelse utgörs av styrelsen för Neuroförbundet.

7 Fondens ekonomiska utveckling tom år 2019

8 Fondens ekonomiska utveckling framåt


Ladda ner ppt "Stiftelsen Neurofonden 1"

Liknande presentationer


Google-annonser