Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Supportstuga: Utbytesstudier

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Supportstuga: Utbytesstudier"— Presentationens avskrift:

1 Supportstuga: Utbytesstudier
Victor Claesson (VST2) Karin Schelen (VST2) Katja Taavo (VST2) Jan Winkle (VST2) Jan Johansson (VST2) Eva Lundströmer-Simu (Supporten) Maria Valtersson (Supporten) Klara Nordström (Utbildning)

2 Om mötet Mötet spelas in Ställ frågor med

3 Agenda för mötet Inkomna frågor Öppet för fler frågor

4 Inkomna frågor

5 Fråga: omfattning av utbytesstudier
1 Fråga: omfattning av utbytesstudier Finns det några regler kring omfattning av utbytesstudier (antal hp)? Kan ett utbyte vara hur litet som helst t.ex. 0 hp? (T.ex. studenter som åker utomlands på praktik men examineras här hemma.) Svar Utdrag ur Grundläggande begrepp vid redovisning av officiell statistik inom Högskolesektorn (UKÄ) Utdrag ur Regleringsbrevet: ”B. Ersättning för helårsstudenter lämnas för studenter som gör studieuppehåll för att bedriva en del av sina studier på utbytesprogram vid ett utländskt universitet motsvarande högst 120 högskolepoäng. Studenterna ska före utlandsvistelsen ha fullgjort studier om minst 60 högskolepoäng vid berört lärosäte” Katja: ”Det var väl inte själva omfattningen utan att det faktiskt inte var utbytesstudier i den korrekta bemärkelsen. Utlandsförlagd praktik, insamling av data i examensarbete är att kallas utbytesstudier.”

6 Fråga: livslängd utbytesavtal
2 Fråga: livslängd utbytesavtal I vår verksamhet har utbytesavtal en begränsad livslängd. Ska vi lägga ned avtalet i Ladok också efter avtalet går ut? Om vi lägger ned ett avtal, kan vi tillgodoräkna på det avtalet? Finns det konsekvenser längre fram för studenter som deltagit i ett utbyte på det avtal som lagts ned? Svar Återkommer med svar på detta. Lägger in i presentationen i efterhand + mailar personen som skickade in frågan.

7 3 Fråga: Utdata Vad är det lättaste sättet att få ut data som motsvarar ut50 i gamla Ladok? Dvs, vilka studenter åker in på en viss institutions avtal? Svar Katja delar skärm

8 4 Fråga: Utdata Utdata, i sin nuvarande form, oanvändbar för våra internationella ändamål. Finns det några planer på att förbättra den funktionaliteten? I så fall när är det tänkt att ske, och har ni planer på att inkludera verksamheten i kravspecen? Svar Ja, det finns planer att förbättra funktionaliteten under hösten. Mer precis än så kan vi inte vara nu. VS-teamet ska tillsammans med utvecklare titta på vad som kan förbättras på kort sikt.

9 Fler frågor?

10 Tack för idag!


Ladda ner ppt "Supportstuga: Utbytesstudier"

Liknande presentationer


Google-annonser