Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

IK Viljan Strängnäs P08.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "IK Viljan Strängnäs P08."— Presentationens avskrift:

1 IK Viljan Strängnäs P08

2 Presentation Lagledare – Malin Fällborg (C) Administrativt ansvarig
Huvudtränare – Erik Pettersson (C, B, mål) Huvudansvarig Tränare – Riccie Rydstedt (C, B, mål) Målvaktsansvarig Tränare – Peter Jacobsen Ass. Tränare – Ricardo Rubio (C) Ass. Tränare – Christer Eklund ?

3 Medlemsavgift och Spelarlicens
32 barn är inskrivna på laget.se i dagsläget. Medlemsavgift För att få vara med på träningar och matcher måste medlemsavgiften vara betald. Tränar du även under vintern ska avgiften betalas in i samband med att fakturan skickas ut. Tränar du inte på vintern kan fakturan betalas i samband med säsongsstart. Spelarlicens För att få spela matcher från och med nu krävs det att spelaren innehar spelarlicens. - Fyll i lappen och lämna in så snart som möjligt!

4 Målbild Så många som möjligt så länge som möjligt.
Fokus på prestation, inte resultat. Lagspel - Alla spelare är delaktiga i anfallsspelet och i försvarsspelet. Positionsbestämt lagspel - Alla spelare deltar i anfallsspelet och utifrån sin aktuella position i försvarsspelet söker vi press och markering (man man) dock alltid på försvarssida. Skapa spelytor och vårda bollen - Via spelbarhet och bra spelavstånd på bredden och på djupet (framåt, bakåt och diagonalt) försöker vi göra spelytorna tillräckligt stora så vi kan vårda bollen och skapa tid för varandra i speluppbyggnaden. Djupledsspel - Bollen ska främst spelas framåt om yta och spelalternativ uppstår. Dock ska det alltid strävas efter möjligheterna att spela bollen diagonalt eller bakåt. Passningsinriktat spel - Spelarna behärskar mottagning och korta samt medellånga passningar på marken. Skapa målchans och avsluta - Avslut skapas med anfallsvapnen utmana, dribbla, väggspel etc. Spelarna är beslutsamma i avslutslägen och försöker skjuta med precision. Press på bollhållaren - Närmaste spelare är snabbt upp i aggressiv press och försöker ta tillbaka eller erövra bollen. Numerära överlägen - Sträva efter att skapa numerära överlägen i anfallsspelet och undvika numerära underlägen i försvarsspelet.

5 Träningstider Måndag: 17.30-19.30 Bresshammar
Tisdag: Larslunda Torsdag: Larslunda

6 7-manna seriespel 3 lag anmälda varav 1 är lite mer utmanande.
Vardera lag spelar 1 match/vecka 16 matcher/lag, 8 på våren och 8 på hösten 3x20 minuter Våren startar 27 april fram till 30 juni. Hösten startar 18 augusti fram till 29 september.

7 Lag 1 Ej öppen anmälan Lag 2-3 Öppen anmälan Kriterier: Minst 50% närvaro Kamratskap och attityd Deltagande på träningarnas moment Spelare som uppfyller kriterierna prioriteras att dubblera matcher före en spelare som inte uppfyller dom. Mål: Alla spelare ska få chansen att spela match förutsatt att de är med och tränar. Samlingsplats för bortamatcher: Stora parkeringen på Larslunda IP. Har man ej anmält att man åker direkt så är man inte längre aktuell för match om vi fått tag på en ersättare.

8 Övriga aktiviteter 100 års cupen - Lördagen den 10 augusti
- 3 lag anmälda Övriga Cuper Örebrocupen – 1 lag Enköpingscupen – 1 lag Träningsläger - Vi önskar hålla i ett träningsläger med övernattning i Strängnäs. Behöver hjälp från föräldrar med mat och aktivitet. Övrigt Eftersom Boda Borg var populärt så vill vi åka dit igen.

9 Spelar och lagpolicy Kom i tid och ha rätt utrustning - Fotbollskor, benskydd + vattenflaska Vi deltar i alla moment (undantag vid skada) Vi är goda kamrater och hjälps åt att hålla en god stämning i laget. Noll tolerans på svordomar, mobbning och våld! Att vi respekterar motståndare och domare. Vi strävar efter att alltid göra vårt bästa som ett lag. Om ni anmält er till aktivitet och inte kan komma, kontakta ledare. All frånvaro ska anmälas med anledning. Gemensamma samlingar innan vi åker på match/cup, samåk gärna och våga fråga om skjuts. Håll kontaktuppgifterna på laget.se uppdaterade. Använd Sociala medier för kontakt och information, åsikter och kritik framförst till berörd eller huvudtränare FB: ik viljan p-08 föräldrar

10 IK Viljans riktlinjer för föräldrar
Följ med på träning och matcher när du har möjlighet. Ditt barn sätter stort värde i det. Under matcher så ska publik försöka hålla sig på motsatt sida från avbytarbänken. Håll dig lugn vid sidlinjen. Låt barnen spela, coacha inte som förälder. Uppehåll dig längs ena sidlinjen. Med avstånd från ledare och spelare. Respektera ledarnas beslut. Var positiv och stöttande. Respektera domarnas beslut. Se på domaren som en vägledare. Skapa god stämning vid träning och match. Fråga barnen om matchen eller träningen var kul och spännande. Fråga inte efter resultat. Stöd föreningen i dess arbete. Din insats blir värdesatt, inte minst av ditt barn. Kom ihåg: det är ditt barn som spelar fotboll, inte du. Närvara på de föräldramöten som laget kallar till. Var rädd om den utrustning som ditt barn lånar av föreningen.

11 Föräldragrupp Vi önskar många engagerade föräldrar som hjälper lagledaren att planera och arrangera saker för laget. Trivselaktiviter och aktivitet vid avslutning. Egna Cuper Lagkassa Sponsorer Viljanhäften Kassör, materialasnvarig, Samåkningsansvarig, aktivitetsansvarig

12 Lagkassa Dagens kassa: 16386:- Vad vill vi att lagkassan ska gå till?
Vad kan vi göra för att få in pengar till lagkassan?

13 Viljanhäften Häftena är en viktig intäktskälla för föreningen! Pengarna går tillbaka till ungdomsverksamheten och gör att vi kan hålla nere avgifter så som medlemsavgifter m.m. Försäljningsstart ? Häftet gäller från ? 3 häften vardera förutom om man har syskon i föreningen, då är det 2 st vardera. Betalning till ansvarig ska ske senast den ?

14 Bilpolsförslag: Schema för varje laguttagning
Bilpolsförslag: Schema för varje laguttagning. Om schemalagd förare inte kan köra eller saknar bil osv. ska hen betala 18.50kr/mil till en ny förare. Inget godis eller läsk vid matcher

15 Övriga frågor?


Ladda ner ppt "IK Viljan Strängnäs P08."

Liknande presentationer


Google-annonser