Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vita eller rosa blommor på våren

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vita eller rosa blommor på våren"— Presentationens avskrift:

1 Vita eller rosa blommor på våren
Ledtråd

2 Körsbärsträdet

3 Körsbär Körsbärsträdet
Sötkörsbär Surkörsbär Mandelkörsbär Blommar i april-maj i Sverige med vackra vita blomster i små klasar. Körsbäret är egentligen en stenfrukt, och inte ett bär. I Sverige är det främst sötkörsbär, bigarråer, som odlas. Finns både söta och sura varianter på körsbär. Körsbärsträdet med sötkörsbär kan bli mellan meter högt.

4 Körsbärsblomningen i Japan
Körsbärsblomningen kallas Sakura. Träden blommar i mars-april. De har en folkfest, Hanami, under blomningen. De firar med picknick under de idylliska körsbärsträden. 90 miljoner människor i Japan är buddister. Blomningsperioden ger möjlighet att reflektera över naturens skönhet och livet i allmänhet. Bild:

5 Körsbärsträd Vita körsbärsblommor Rosa körsbärsblommor Bild: Wikipedia

6 Körsbärsblomningen i Sverige
Vi har börjat anamma den japanska seden att ha hanami, japansk picknick när körsbärsträden blommar.  I Kungsträdgården i Stockholm finns det massor med vackra rosa körsbärsträd i april. Varje träd blommar i en vecka. Hela blomningsperioden varar ca 14 dagar. Man försöker räkna ut när körsbärsträdet ska blomma varje år. I Sverige är körsbärsblommans dag den 28 april 2019.

7 Körsbärsträdet Vilka färger har blommorna? Vita eller rosa
När blommar de i Sverige? April-Maj Vad kallas blomningen i Japan? Sakura Hur firar man Hanami? Picknick under körsbärsträden.

8 Referenser https://www.odla.nu/inspiration/korsbar
japan.htm grona-vaxter/11-saker-du-inte-visste-om-korsbarsblommor-1/


Ladda ner ppt "Vita eller rosa blommor på våren"

Liknande presentationer


Google-annonser