Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet"— Presentationens avskrift:

1 Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
Glokala Sverige Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet Eventuellt kan du visa filmen Jag heter… GS ska främja arbetet med Agenda 2030 på lokal och regional nivå i Sverige. Vi vänder oss till alla Sveriges kommuner, landsting och regioner och projektet är ett samarbete mellan SFN och SKL.

2 Vad är Glokala Sverige? Ett samverkansprojekt mellan Svenska FN-förbundet och SKL Kommunikations- och utbildningsprojekt med stöd av Sida mellan Målgrupp: förtroendevalda, tjänstepersoner, civilsamhälle och FN-föreningar Syfte att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 Den förstudie som SKL och FN-förbundet gjorde 2017 visade på ett växande engagemang för Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner, en tydlig efterfrågan på stöd och ett stort intresse hos många att delta i ett projekt om detta. Med stöd från Sida under tre år startades så projektet Glokala Sverige, ett samarbete mellan SKL och Svenska FN-förbundet 2018. Politiker och tjänstepersoner är projektets främsta målgrupp, men inom projektet drivs också ett nätverk för civilsamhällesorganisationer. Syftet är att stärka kunskap och engagemang och att deltagarna långsiktigt ska arbeta holistiskt med Agenda 2030. Såväl avseende kopplingen mellan det globala och det lokala.

3 Varför vara med i Glokala Sverige?
Samhällsutvecklingen sker lokalt och regionalt Agenda 2030: en gemensam riktning för världen - där globalt kopplas till lokalt Kommunikations- och utbildningsinsatser Forum för erfarenhetsutbyte Omvärldsbevakning som stöd i arbetet med Agenda 2030 Svenska kommuner, landsting och regioner driver sedan länge ett arbete för ökad hållbarhet. Agenda 2030 innebär att vi nu tillsammans med resten av världen har en gemensam riktning för den globala hållbarheten. Genom att följa arbetet med Agenda 2030 i landet och göra kopplingar till det globala arbete som görs världen över ska projektet Glokala Sverige stimulera och engagera det lokala och regionala arbetet och stötta projektdeltagarna. Genom att få utbildning, erfarenhetsdela, nätverka och få tillgång till information kan projektdeltagarna dra nytta av vad andra redan gjort och därmed vinna tid och öka kvalitet och måluppfyllelse.

4 Pilotdeltagare 2018 Det här är de kommuner och landsting som valts ut för att delta under pilotåret. 2018 är vårt pilotår och Pilotdeltagarna har valts ut för att de representerar olika perspektiv och erfarenheter. Gemensamt för deltagarna är ett stort engagemang för Agenda 2030. De har alla på olika sätt medverkat i den förstudie för projektet som genomfördes i början av 2017. Ser olika ut, kommit olika långt men framförallt arbetar de på olika sätt Projektets upplägg anpassas. Vi är bara en av pusselbitarna

5 Vårt erbjudande Utbildningsinsatser om Agenda 2030 på plats, 1-2 dagar för politiker och tjänstepersoner Kontaktperson på FN-förbundets kansli Nationell eller regional utbildning i intern och extern kommunikation kring Agenda 2030 Kommunikationsmaterial Årlig konferens för erfarenhetsutbyte Utbildningen och kommunikationsinsatserna tas fram i samråd med projektdeltagarna. Planering görs tillsammans med den kontaktperson vi har på orten inom deltagarnas organisation.

6 Våra förväntningar Beslutsförankrad ambition att arbeta med Agenda 2030 Förankrad ansökan Målgrupp: politiker och tjänstepersoner Kontaktperson på plats Arbetstid och lokaler för utbildningar och möten Dela era erfarenheter med andra Delta i vårt utvärderingsarbete.

7 På gång i projektet Utbildningar på pilotorter i december Nyhetsbrev
Projektet har öppnat för nya deltagare 2019! Ansökningstiden är avslutad

8 Kerstin Blom Bokliden Malin Åberg Aas


Ladda ner ppt "Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet"

Liknande presentationer


Google-annonser