Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är EVALIUATE? Vid Linköpings universitet tas ett nytt, gemensamt kursvärderingssystem i bruk från och med höstterminen Vi kallar det EVALIUATE.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är EVALIUATE? Vid Linköpings universitet tas ett nytt, gemensamt kursvärderingssystem i bruk från och med höstterminen Vi kallar det EVALIUATE."— Presentationens avskrift:

1

2 Vad är EVALIUATE? Vid Linköpings universitet tas ett nytt, gemensamt kursvärderingssystem i bruk från och med höstterminen Vi kallar det EVALIUATE. Namnet har studenterna tagit fram i en namntävling.

3 Därför behövs EVALIUATE
Att ta vara på studenternas erfarenhet av och synpunkter på de kurser de läser är viktigt för kursers utveckling och en skyldighet för LiU. Evaliuate ingår i LiUs system för kvalitetssäkring av utbildning och ersätter det system som allmänt går under namnet Kurt.

4 Så här kommer EVALIUATE att användas
Alla kurser vid LiU kommer automatiskt att kursvärderas i Evaliuate. Vid en kurs slut skickas en enkät till alla registrerade studenter på kursen. I enkäten ingår 12 LiU-gemensamma frågor och några fakultetsspecifika. Fler kan läggas till.

5 Det här innebär EVALIUATE för studenterna
Alla registrerade studenter på en kurs kommer att få möjlighet att svara på frågorna i enkäten. När kursvärderingsperioden är avslutad kommer de att kunna se en sammanställning över svaren. Enkäten finns i svensk och engelsk version.

6 Det här innebär EVALIUATE för lärarna
Vid en kurs början skickas enkäten ut till examinator/kursansvarig som då har möjlighet att lägga till egna frågor om så önskas. Vid kursens slut stängs enkäten för redigering och skickas automatiskt ut till alla registrerade studenter. Efter kursvärderingsperioden skickas en rapport med svaren till examinator/kurs-ansvarig.

7 Det här innebär EVALIUATE för studierektorer, programansvariga eller motsvarande
Studenternas fritextsvar och kommentarer i enkäterna är viktiga för kursers utveckling. För att säkerställa att svaren på olika sätt tas om hand behövs någon av dessa personers granskning av svaren.

8 När börjar EVALIUATE användas?
Vid slutet av vårterminen 2018 testas Evaliuate på omkring 40 kurser, jämt fördelade på de fyra fakulteterna. Vid höstterminens start tas systemet i drift för hela LiU och alla kurser.

9


Ladda ner ppt "Vad är EVALIUATE? Vid Linköpings universitet tas ett nytt, gemensamt kursvärderingssystem i bruk från och med höstterminen Vi kallar det EVALIUATE."

Liknande presentationer


Google-annonser