Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Melodifestivalen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Melodifestivalen."— Presentationens avskrift:

1 Melodifestivalen

2 Vad är Melodifestivalen?
Melodifestivalen är en musiktävling där olika artister tävlar med sina låtar. Det är SVT som håller i Melodifestivalen. Vinnaren av Melodifestivalen i Sverige går vidare till Eurovision Song Contest. Bild: Wikimedia Commons / Stepankron

3 Melodifestivalens historia
Melodifestivalen har funnits i Sverige 61 år, sedan 1958. Melodifestivalen är ett av Sveriges mest sedda program på tv. År 2006 slog Melodifestivalens final rekord och hade mer än 4 miljoner tittare.

4 Hur går tävlingen till? Från början fanns det bara en finalkväll då alla artister sjöng sina låtar. Nu finns det fyra deltävlingar. Från varje deltävling går artisterna som hamnat på första och andra plats vidare till finalen. Det finns också Andra chansen. Där får de som kommit på tredje och fjärde plats en ny chans att komma till finalen.

5 Melodifestivalens låtar
Melodifestivalen kallades förut ibland för Schlagerfestivalen. Schlager är en sorts musikstil och det var vanligt att många artister uppträdde med schlagerlåtar på Melodifestivalen. Under de senaste åren har musiken blivit mer blandad.

6 Källor https://sv.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen


Ladda ner ppt "Melodifestivalen."

Liknande presentationer


Google-annonser