Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Frans i Bangladesh Hur är det att bo på en annan plats?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Frans i Bangladesh Hur är det att bo på en annan plats?"— Presentationens avskrift:

1 Frans i Bangladesh Hur är det att bo på en annan plats?
Hur är det att leva där? Kan jag få hänga med hem till dig och se hur du har det?

2 Sumia Hasnera Tapon Rubaya Samira Sami
Vem är du? Sumia Hasnera Tapon Rubaya Samira Att prata om: ”Alla” i Bangladesh har smeknamn och det är dessa smeknamnen ni ser här. Är man muslim så har man ofta ett muslimsk namn som Mohammad eller Anafi innan sitt andra namn. Det andra namnet göra ofta om till ett smeknamn. Sami

3 Vad har ni för kläder? Att prata om: Det är varmt i Bangladesh. Killarna har ofta t-shirt och kortbyxor. Tjejerna har ofta shalwar kamiz som är byxor med klänning över. Ibland har de onna som är en sjal att ha över axlarna eller håret.

4 Att tvätta kläder

5 Hur ser era hus ut? Husen byggs ofta av lera som finns överallt i marken. Man kan också bygga hus av plåt eller bambu.

6 Vad äter ni för mat och hur ser er mat ut?

7 ”Vi gillar äpple och annan frukt som mango, plommon, apelsiner och ananas”.
”Vi äter mycket fisk för det är mycket vatten i det området av Bangladesh vi bor” ”Vi gillar godis och äter mest godis som vi gör hemma med kokos i eller dricker saften av sockerör” Varje dag äter barn och vuxna ris och daal. Daal är en sås av linser, kryddor och vatten.

8 Hur ser ert godis ut?

9 Har ni några hästar och hur ser de ut?
”Vi har hästar, men det är inte så vanligt” ”Hemma hos mig har vi 2 kor, 5 höns och 3 ankor” ”Hemma hos mig har vi getter. 5 getter.” ”Vi har katter, kor, kaniner och höns”. ”Jag har två kor och många getter. På bilden ser ni mig med en av mina kor”. Sami

10 Hur ser era bilar ut? Det är ”söndag” morgon, ja fredag då, men det är som söndag i Bangladesh och Frans har klivit upp på taket på gästhuset för att ta kort på trafiken. I 5 minuter står Frams där och tar kort på olika fordon som åker förbi. Det kommer ingen bil, men det här….

11

12

13

14

15 Har ni toalett och hur ser de ut?
Så här kan en toalett se ut i Bangladesh. Man ställer fötterna på var sin sida om hålet. Frans sitter på kannan som man spolar vatten med. Det finns också helt vanliga vattentoaletter i Bangladesh, men en sådan toa är vanligast för de barnen vi känner i Bangladesh.

16 Hur ser era båtar ut?


Ladda ner ppt "Frans i Bangladesh Hur är det att bo på en annan plats?"

Liknande presentationer


Google-annonser