Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en vanlig form av underhållning idag

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en vanlig form av underhållning idag"— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en vanlig form av underhållning idag
Veckans fördjupning handlar om en vanlig form av underhållning idag. Vet du vad det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.

2 Filmens historia

3 En 360-graderskamera. Foto: Nokia.
Film i 3D En ny filmteknik har börjat utvecklas. Den filmas med 360- graderskamera. Det ger en känsla av Virtual Reality. Det innebär att det känns som att man är del av filmen. En 360-graderskamera. Foto: Nokia.

4 Filmens historia Filmen sägs ha fötts 1895 i Frankrike.
Då visades flera kortfilmer. En av filmerna ska ha skrämt publiken. Film började spridas över världen. På den här tiden var filmer svartvita och stumma. Snart kom längre filmer. Charlie Chaplin blev känd som stumfilmsskådespelare.

5 Alice i Underlandet är en populär film i 3D.
Filmens historia 1927 slog ljudfilmen igenom. Då kom filmen Jazzsångaren. 1937 fick färgfilmen sitt stora genombrott. Genom Snövit och de sju dvärgarna. Filmen fortsatte sedan utvecklas genom specialeffekter och datoranimeringar. Den senaste filmtekniken är 3D-filmen. Många filmer idag kommer i form av 3D. Alice i Underlandet är en populär film i 3D.

6 Filmklipp En av världens första filmer 0:49.
360-gradersfilm från Djungelboken 1:39.

7 Källor http://www.voodoofilm.org/filmskola/filmhistoria/


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en vanlig form av underhållning idag"

Liknande presentationer


Google-annonser