Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

IK BRAGE P– 06 2018.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "IK BRAGE P– 06 2018."— Presentationens avskrift:

1 IK BRAGE P– 06 2018

2 Föräldramöte IK Brage P-06
29/4 09:15 Allmänt Hur är vi organiserade och säsongens upplägg Säsongsplanering Vad händer under året Föräldrainsatser Vad förväntas man ställa upp med till IKB Förväntas svara på de kallelser som skickas ut Förberedelser före träning och match Rutiner vid match/nya regler Medlemsavgifter Kostnader Profilkläder Beställningsrutiner Att vara förälder i IK Brage Vad händer 2018.

3 Allmänt Allmänt Tomas Hellstenius Tränare 070-766 36 70
Marcus Danielsson Tränare Magnus Hermansson Tränare Daniel Klöfkorn Tränare Erik Hedin Lagledare Anna Bäckström Lagförälder Vi avser att träna måndagar, tisdagar och torsdagar mellan 17:00 – 18:30. Samling 16:50 på sportfältet samt spela 1-2 matcher i veckan med uppehåll under semestern. I år jobbar vi vidare med lagets grundstenar: Återkommer efter lagets teammöte

4 Träning, matcher, cuper & övrigt 2018
Vi kommer i år att spela ”serie”-spel” utan tabell med två lag + träningsmatcher. Vi har anmält 1 lag i div 3 – 9-manna och div 4. 7-manna. Matchtiden är 3*20 min för 7-manna och 2*35 för 9-manna. Samtliga träningar och matcher finns i kalendern. Enkelt att prenumerera med telefonen. Göranssons cup inomhus (Sandviken) redan spelad Königsee cup inomhus (Gyllehallen) redan spelad Vi har anmält två lag till Dalecarlia cup (28/6-1/7), (7-manna) Vi har anmält 1 lag till Svennis cup 3-5/8. (9-manna) Inställning för träning och match. Individanpassad träning och match. (Finns det frågor kring detta så kontakta Marcus D)

5 Föräldrainsatser Lagföräldrar
Anna Bäckström är lagföräldrar. En lagförälder hjälper t.ex. till att fördela ut de insatser som krävs från er föräldrar. Föräldrainsatser IK Brages styrelse har beslutat att föräldrar till barn i IK Brages verksamhet skall i anslutning till A-lagsmatcher och på Dalecarlia Cup hjälpa till med bemanning av de försäljningsställena. Schema för A-lagsmatcherna är klara och schema för Dalecarlia cup är på g. Svennis cup ( ? Aktiviteter för att minska kostnaden. Tips gällande minibussar mm. Utöver det är det ni föräldrar som sätter gränserna!

6 Avgifter mm. Medlems- och träningsavgift Avgiften för individuell medlem är 300 kr + service avgift Träningsavgifter för 2018: 700 kr + service avgift Avgiften faktureras av IK Brage. Kommunikation Vi kommer att kommunicera via laget.se (laget.se/ikbragep06) Meddela oss tränare om ni inte får informationen på mail. Nytt för i år är att laget har en egen sluten facebookgrupp. (IK Brage p-06) Rutiner profilkläder Samarbetet med stadium fortsätter och märket är fortfarande Select. Ang. kläder så kontakta Erik Hedin.

7 Rutiner vid match Har man inte svarat på matchkallelsen innan sluttid så räknar vi med barnet ej kan vara med utan kallar in någon annan. Alla matcher finns i kalender och kan prenumereras på enkelt via telefonen. Meddela matchledarna snarast om ert barn inte kan vara med. Alla barn kommer inte att spela varje helg så var proaktiv och meddela i god tid om ert barn blir borta någon helg framöver. Så blir det så bra som möjligt för alla barn. Barnen spelar matcher efter träningsnärvaro och skall träna regelbundet för att få spela match Medlems- och träningsavgifter ska vara betalda för att få spela match. På bortamatcher utanför kommungräns samlas vi på grusparkeringen på sportfältet och byter om på plats. Efter matchen duschar samtliga killar. Behöver man skjuts så meddela det. Ta gärna med matsäck så att killarna får i sig något efter matchen.

8 Förberedelser Kost och förberedelser
Våra barn rör på sig mycket, dels i skolan men också hemma. För att orka med träningar och matcher så bör man äta 5-6 mål/dag. Viktigt att man inte hoppar över något mål. Mellanmål är lika viktigt som övriga mål. Med rätt kostintag så ökar man sin prestation och minskar risken för skador. Hinner man inte äta riktigt så funkar frukt, drickyoughurt eller annan lättare mellanmål bättre än inget alls. Undvik fet mat och sockerprodukter precis innan träning och match. Glöm inte att vätskan är minst lika viktig. Är man inte noga med att få rätt mängd sömn kommer prestationen  att sjunka både i skolan och på fotbollsplanen. Benskydd, fotbollskor och vattenflaska skall alltid vara med när vi spelar fotboll.

9 Matchvärdar Puck eller boll, domaren spelar roll! Dalarnas idrottsförbund Gemensamt projekt mellan fotboll, innebandy, handboll, ishockey Syftar till att skapa en bättre miljö för domarna Få in fler kvinnor i idrotten både som domare och ledare Varje lag har 2 matchvärdar per match med arbetsuppgifterna: - Ta emot motståndarlag och visa till omklädningsrum - Ta emot domare - Inneha nyckel/tagg för inpassage till omklädningsrum (detta har tränarna) - Observera vad som händer runt arrangemanget från i första hand publiken - Se till att publiken befinner sig på motsatt sida från spelare och ledare - Tillrättavisa publik som tydligt bryter mot vår uppförandekod och värdegrund - Ge domaren feedback efter match. Beröm skapar bättre domare än kritik - Återrapportera efter match till ansvariga ledare de eventuella händelser som inträffat - Se till att arenan lämnas i gott skick - Verka för en positiv och trevlig atmosfär runt våra matcher.

10 IK Brages mål ungdomar 6-12 år.
Tillsammans är vi IK Brage!

11

12 Vädegrund Tillsammans är vi IK Brage
Vår värdegrund kan enkelt sammanfattas i uttrycket ”Tillsammans är vi IK Brage” Värdegrunden omfattar alla som engagerar sig i IK Brage spelare, förälder, ledare, anställd, ideellt arbetande, eller sitter i styrelsen eller tillhör någon av våra stora eller små sponsorer. Gemenskap- Kollektivet gör laget! I IK Brage ska ingen känna sig utanför oavsett ålder, ambition, kunskap, talang, föräldrar, kön, födelseort, tro, funktionshinder, sexuell läggning eller annat. IK Brage finns till för alla. Respekt-Rent spel på alla plan! Vi uppträder juste mot varandra och är ärliga, tar ställning och säger ifrån när vi upptäcker något som är fel. Vi arbetar aktivt emot och accepterar aldrig våld, mobbing, rasism, diskriminering, droger eller doping. Vi är ödmjuka och respekterar alltid motståndare, ledare, domare, publik och alla andra i vår omvärld. Ansvar-Tillsammans skapar vi utveckling! Alla ansvarar för att bidra på ett positivt sätt till Brages välbefinnande och utveckling. Vi tar ansvar för våra handlingar såväl på som utanför planen. Attityd-Tålamod ger framgång! Vi gör alltid vårt bästa, arbetar hårt för varandra, visar mod och ger aldrig upp. Då är vi alltid vinnare, även när resultaten inte går vår väg.

13 Att vara förälder

14 Teambuildning Efter träningen som vi hade i samband med föräldramötet så hade vi lite teambildning där vi pratade om följande: Hur man är en bra kompis. Förberedelse inför match gällande kost och sömn. Vi pratade om noggrannhet och fokus på träningen och varför vi tränar och vem vi tränar för dvs killarna själva. Vi pratade även om lite speltekniska moment. Efter träning, dusch, lunch, teori gick halva gänget och var bollknattar medans det andra gänget gick till teknikplanen och lattjade lite innan de också gick ner till Domnarvsvallen för att titta på a-laget som tog emot Helsingborg. Efter matchen så körde vi ett ytterligare pass. En riktig fin heldag i fotbollens tecken.


Ladda ner ppt "IK BRAGE P– 06 2018."

Liknande presentationer


Google-annonser