Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Clustered vs. Dispersed

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Clustered vs. Dispersed"— Presentationens avskrift:

1 Clustered vs. Dispersed
2x2 rasterceller.

2 The idea with the dispersed-dot approach is to minimize the low-frequency noise of the halftoned image

3 Bayer array Bayer Bayer utvecklade ett optimalt mönster i med avseende på lågfrekvent brus. Limb utvecklade en 2x2 matris som även den uppfyllde Bayers kriterier. Limb

4 Recursive method Större matriser kan skapas genom en rekursiv metod. En 8x8 matris skapas av 4 st Bayer matriser som adderas med en ”ett matris” som viktas med dess position i Limb matrisen. På samma sätt kan en 16x16 matris skapas av 16 Bayer matriser som viktas med dess possition i en Bayer matris.

5 Drawbacks Ett stort problem med Bayer metoden är den starka strukturen av svarta/vita linjer i horisontell, vertikal och 45 graders riktning.

6 Other approaches Nasik Pairwise exchange
För att miska problemet med ”struktur” har flera modifierade metoder skapats, bla. Nasiks tröskel matris och en ”Pairwise exchange alg.” Nasik matrisen har några intressanta egenskaper: alla rader och alla kolumner har samma summa, 30 vilket också gäller för alla 2x2 del matriser. Det har visats att Nasik mönstret ger ett jämnare resultat utan starka linjer men metoden ger en något försämrad detaljåtergivning Pairwise är en tröskel matris som räknats fram genom en viss procedure för att minimera ”aliasing mått” (ett nått som kan ändras beroende på önskemål?): Först slumpas alla tröskelvärden ut Räknaupp alla möjliga parvisa byten av tröskelvärden. Om ett byte inte reducerar ”aliasing” byt tillbaka och fortsätt med nästa par. Om bytet minska ”aliasing” be håll det och och börja om med att räkna upp alla nya möjliga parvisa byten. Sluta när inga fler byten kan reducera ”aliasing måttet” Repetera denna procedur ett antal gånger och behåll det bästa resultatet.

7 Discrete rotation a2+b2=c2
För en diskret rotation krävs det att vissa krav uppfylls, a2+b2=c2 . a2+b2=c2

8 Discrete rotation Med ”Diskret rotation” splittras den regelbundna strukturen som t.ex Bayer ger upphov till. Man kan säga att man introducerar ett brus.

9 Bayer Nasik

10 Colour Phase shifted Inverted

11


Ladda ner ppt "Clustered vs. Dispersed"

Liknande presentationer


Google-annonser