Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en känd klubb. Vet du vilken det är

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en känd klubb. Vet du vilken det är"— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en känd klubb. Vet du vilken det är
Veckans fördjupning handlar om en känd klubb. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få namnet på en spelare som är kopplad till klubben.

2 Malmö FF

3 Långa köer för biljetter till MFF:s match
På lördag spelar Malmö FF sin första tävlingsmatch för i år. Man möter Sirius i Svenska cupen. Intresset inför matchen är stort. Kön för att få biljetter var lång.

4 Sedan 2009 spelar MFF på Swedbank arena.
Malmö FF:s historia Klubben bildades den 24 februari 1910. 1931 gick Malmö FF upp i Allsvenskan för första gången. 1944 vann klubben Allsvenskan för första gången. Sammanlagt har man vunnit Allsvenskan 18 gånger. Sedan 2009 spelar MFF på Swedbank arena.

5 Zlatan är kanske MFF:s mest kända spelare genom tiderna.
MFF:s historia 2014 och 2015 var klubben med i Champions League. Några kända MFF-profiler är Bo Larsson, Patrik Andersson och Martin Dahlin Men den mest kända är kanske Zlatan Ibrahimovic. Just nu visas en film om Zlatan. Den heter ”Den unge Zlatan”. Zlatan är kanske MFF:s mest kända spelare genom tiderna.

6 Filmklipp Klipp på Zlatan när MFF mötte Djurgården (1:02)

7 Källor http://www.mff.se/sv-SE/ditt-mff/om- klubben/historik
_historia


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en känd klubb. Vet du vilken det är"

Liknande presentationer


Google-annonser