Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om presidenter genom historien i ett känt land. Vet du vilket land det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om presidenter genom historien i ett känt land. Vet du vilket land det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om presidenter genom historien i ett känt land. Vet du vilket land det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd.

2 Presidenter i USA

3 Vicepresidenter debatterar
I november är det val i USA. Kandidaterna har nu valt vicepresidenter. I veckan debatterade vicepresidenterna. Donald Trumps vicepresident var bäst. USA:s president sitter i Vita huset.

4 Om presidenter i USA Columbus upptäckte USA 1492.
Snart flyttade många Européer dit. Engelsmännen styrde. 1776 blev landet självständigt utsågs George Washington till president. George Washington var USA:s första president. Han pryder idag 1-dollarsedeln.

5 Om presidenter i USA Nu har 44 presidenter suttit i USA.
De flesta har tillhört ett av de två största partierna. En president får som mest sitta åtta år. Dagens president Obama har snart suttit i åtta år. Därför ska en ersättare väljas. Barack Obama är USA:s 44:e president. Han är också den första svarta presidenten.

6 Källor http://www.dn.se/nyheter/har-ar-alla-usas-presidenter/


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om presidenter genom historien i ett känt land. Vet du vilket land det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser