Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en populär typ av underhållning som många testat på. Vet du vilket det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en populär typ av underhållning som många testat på. Vet du vilket det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd."— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en populär typ av underhållning som många testat på. Vet du vilket det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd.

2 TV-spel

3 Sveriges första spelmuseum
Sveriges första tv- spelsmuseum har öppnats. Finns i Stockholm. Finns spel från 1970 till idag. För både barn och vuxna.

4 Datorspelets historia
Spacewar från 1961. Spelmaskiner för hemmet och spelautomater på 70- talet. Spel slog igenom först på 80-talet. Donkey Kong och Super Mario. Kontrollen till Nintendo Entertainment System. En av de mest populära konsolerna någonsin.

5 Datorspelets historia
Spelen har fortsatt utvecklas. Datorer bara bättre och bättre. Internet ledde till online- spel. Spelen fortsätter bara utvecklas. Super Mario är en av spelhistoriens mest populära karaktärer.

6 Filmklipp Mario Maker 30th Anniversary Nintendo Direct Clip (02:49)

7 Källor http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/datorspel


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en populär typ av underhållning som många testat på. Vet du vilket det är? Svaret på den kluriga rebusen nedan är en ledtråd."

Liknande presentationer


Google-annonser