Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nätverksträff November 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nätverksträff November 2017"— Presentationens avskrift:

1 Nätverksträff November 2017
Dubbla Skärmar – Inventering Nytt beställningsformulär för datorer Intune – Företagsportal

2 Dubbla Skärmar Dubbla skärmar under Under 2018 vill vi köra ett sista race för att få ut dubbla skärmar. Verksamheten inventerar själva. Alla ska ha fått ut ett inventeringsunderlag Planering/byte i samband med verksamheten. Planen är att vi utifrån inventeringen ska planera med verksamheten så att bytet kan ske så smidigt som möjligt.

3 Här i rum ett har vi en dator som ska dubbel skärm, och i rum 2 har vi 2 olika datorer som båda ska uppgraderas till dubbla skärmar

4 Formulär för beställning av datorer.

5 Mail i telefonen – Intune
Varför? Under 2018 så kommer man centralt att stänga av så kallad Active Sync, vilket är det man använder idag för att kunna se sin mail i t.ex. telefonen. Detta gör man på grund av att detta inte är tillräckligt säkert. Med Intune får man så kallad dubbel autentisering då det krävs mer än bara mail och lösenord. Vad är Intune? Intune är en så kallad MDM-lösning (mobile device management/företagsportal) och innebär att man på ett eller annat sätt får in sin mobila enhet i verksamheten. När var hur? Alla som har tillgång till mail via regionen idag kan gå med i detta, vi kommer gå ut med mer information om detta snart. Man kan gå med i Intune på både arbetstelefon och privat telefon, fungerar på iPhone och Windows Phone (W10), osäker på android. Beställning sker till oss, då får man sedan ut ett mail med instruktioner. Vad innebär det? När man är klar med installationen har man tillgång till O365-appar, så som Outlook, Word m.m. i telefonen var man än befinner sig. iCloud-sync går ej att ha påslaget på samma enhet som man installerar Intune på.


Ladda ner ppt "Nätverksträff November 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser