Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bergarter och mineraler Ett naturlig förkommande, icke-organisk substans med specifik kemisk sammanställning och struktur. De flesta har en kristallstruktur.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bergarter och mineraler Ett naturlig förkommande, icke-organisk substans med specifik kemisk sammanställning och struktur. De flesta har en kristallstruktur."— Presentationens avskrift:

1

2

3

4 Bergarter och mineraler
Ett naturlig förkommande, icke-organisk substans med specifik kemisk sammanställning och struktur. De flesta har en kristallstruktur. T.ex. kvarts, glimmer, karbonat Bergarter är kombinationer av mineraler som fast material.

5 Bergarter Magmatiska bergarter Sedimentära bergarter
Metamorfa bergarter

6 Bergartsklassificering
Magmatiska Stelnad från flytande magma. Sedimentära Avlagringar av mineralpartiklar från vittring och erosionsprocesser av bestående bergarter. Metamorfa Formerad från from magmatiska eller sedimentära bergarter som har fysisk eller kemisk omvandlad under hög tryck och temperatur.

7

8 Jordklotets uppbygnad
sammanställning Kärnan Manteln Skorpan

9

10

11

12 Kontinentala plattor

13 Plattektonik Alla former av brytning och vikning av litosfären, inkl. skorpan Tektoniska Processer inkluderar Förlängning  isär dragning förkastning Sammantryckning  vikning & förkastning

14

15 Plattgränser Transform gräns Spridnings gräns Konvergens gräns

16

17

18 Kraften som driver plattektonik
Värme från radioaktivt förfall av ostabila isotoper i skorpan och manteln.

19


Ladda ner ppt "Bergarter och mineraler Ett naturlig förkommande, icke-organisk substans med specifik kemisk sammanställning och struktur. De flesta har en kristallstruktur."

Liknande presentationer


Google-annonser