Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldraföreningsordförande

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldraföreningsordförande"— Presentationens avskrift:

1 Föräldraföreningsordförande

2 Dagordning Vad är föräldraföreningens uppgift och vad ingår i rollen som FF-ordförande? Stöd (personell och dokument) Svårigheter/Problemlösning Avstängning träning/match för obetalda avgifter Frågor/avslut

3 Vad är föräldraföreningens uppgift?
(ur Arbetsordning för föräldraföreningar 2014) att stödja spelare och ledare i lagen inom åldersgruppen så att verksamheten kan bedrivas enligt fastställd plan att medverka till att en god föräldraanda existerar i åldersgruppen att medverka till att föräldrarna i sin roll som åskådare vid träningar och matcher uppför sig på ett för AIK hedrande vis. Detta innebär t ex att man överlåter ”coaching” av det egna laget åt tränaren och rättskipningen åt domaren att påverka föräldrarna i åldersgruppen att solidariskt engagera sig så att föräldraföreningen blir en fungerande enhet där alla har åldersgruppens bästa i åtanke att verka för att alla spelare i åldersgruppen är medlemmar i AIK att organisera och leda aktiviteter som ska ge ekonomiskt bidrag till verksamheten.

4 Vad ingår i rollen som FF-ordförande?
Utöver de uppgifter som föräldraföreningen beslutat om åligger det styrelsen att förvalta föräldraföreningens medel Ordföranden skall leda styrelsens arbete att vara kontaktorgan gentemot den centralt föräldraansvarige hos AIK Ungdomsfotboll att representera föräldraföreningen och delta vid de centrala stormötena och särskilda centrala föräldraföreningsmöten för åldersgruppen att genomföra utvärderings- och planeringsmöte med representanter för ledare/tränare inom laget/åldersgruppen att tillsammans med övrig ledning för åldersgruppen/laget upprätta – med tyngd på budget - och underteckna verksamhetsplan och budgetförslag. - Föräldraföreningens ordförande har en kanaliserande roll mellan föräldragruppen och ledarstaben. Allt för att få en bättre kommunikation och på ett tidigt stadium kunna lösa eventuella konflikter eller problem.

5 Tips till FF-ordförande?
Läs på dokument Följ policys/verksamhetsplan Delaktighet ger engagemang. Gör folk delaktiga Rollacceptans/förståelse Undvik mejlande åsikter

6 Stöddokument Stödpersoner Arbetsordning för föräldraföreningarna
Normalstadgar för föräldraföreningar Verksamhetsplan Policys Stödpersoner Ledare Samordnande tränare Chefstränare Camilo Laserna (AIK Stil) Leif Karlsson (Sportchef) Styrelse Jussi Sjöblom (Krishanterare)

7 Tack för det ni gör för alla barn och för att ni kom idag!
Övriga frågor ? Tack för det ni gör för alla barn och för att ni kom idag!


Ladda ner ppt "Föräldraföreningsordförande"

Liknande presentationer


Google-annonser