Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lions Clubs International firar 100 år av humanitära hjälpinsatser.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lions Clubs International firar 100 år av humanitära hjälpinsatser."— Presentationens avskrift:

1 Lions Clubs International firar 100 år av humanitära hjälpinsatser.
Det är med glädje som jag får dela med mig av den senaste informationen inom detta historiska Lions program.

2 Leda genom hjälpinsatser Bjuda in för att göra skillnad
Hedra 100 år med Lions Leda genom hjälpinsatser Bjuda in för att göra skillnad Kontakt med samhället När vi funderade på hur vi skulle fira Lions hundraårsjubileum inledde vi naturligtvis med hjälpinsatser och skapade hundraårsjubileets hjälputmaning. Därefter lade vi till hundraårsjubileets medlemsutmärkelser så att vi kunde öka antalet människor vi kan hjälpa. Sedan bad vi varje lionklubb att skapa kontakt med det lokala samhället och genomföra ett bestående projekt.

3 Hundraårsjubileets hjälputmaning
Mål: Hjälp över 100 miljoner människor Ungdom Syn Hungersnöd Miljö Så hur kan Lions leda genom hjälpinsatser? Vi inledde med ett högt mål. Målet med hundraårsjubileets hjälputmaning är att hjälpa 100 miljoner människor inom 4 områden: Ungdom, (klicka) Syn, (klicka) hungersnöd och (klicka) miljö.

4 Uppdatering om hjälputmaningen
Antal som fått hjälp ######### Klubbar som rapporterar ##### Låt oss ta en titt på hur Lions runt om i världen tar sig an utmaningen. I början av denna månad rapporterar över ## 000 klubbar aktiviteter inom hundraårsjubileets hjälputmaning. Och de aktiviteterna har varit till nytta för över ### miljoner människor runt om i världen. Är inte det fantastiskt? (applåder)

5 Bjud in för att göra skillnad
Be andra att delta i våra hjälpinsatser Varje lionmedlem hjälper 70 personer Miljontals fler kommer att få hjälp varje år Erhåll unika utmärkelser Ta upp nya medlemmar Stå fadder för nya klubbar När vi tittar framåt mot våra kommande 100 år kommer vi behöva fler lionmedlemmar både lokalt och globalt. Varje lionmedlem hjälper i genomsnitt 70 personer per år. Det är ytterligare 70 liv som DU kan förändra bara genom att bjuda in en ny medlem. Nya medlemmar kommer med ny energi, nya idéer och vi kan hjälpa miljontals fler människor varje år. Alla Lions medlemmar och klubbar har möjlighet att tilldelas unika jubileumsutmärkelser genom att stå fadder för nya medlemmar och klubbar. Vem har tilldelats hundraårsjubileets fadderutmärkelse genom att ta upp en ny medlem? (applåder) Vem har tilldelats hundraårsjubileets utmärkelse för klubborganisatörer? (applåder)

6 Uppdatering om medlemsutmärkelser
Ju längre din nya medlem eller klubb håller sig aktiv desto mer erkänsla kommer du att tilldelas. Jubileums-medlemmar/klubbar ###### / #### Deltagande klubbar ##### Hittills har ## 000 klubbar deltagit i programmet hundraårsjubileets medlemsutmärkelser. De har tagit upp nära ##0 000 nya medlemmar och bildat över ##00 nya klubbar. Och ju längre din nya medlem eller klubb håller sig aktiv desto mer erkänsla kommer du att tilldelas. När medlemmen eller klubben har varit aktiv i ett år och en dag kommer du att tilldelas en utmärkelse i silver. (Klicka) När de har varit aktiva i 2 år och en dag kommer du att tilldelas en utmärkelse i guld. (Klicka) När de har varit aktiva i 3 år och en dag kommer du att tilldelas en utmärkelse i diamant. Klubbar kvalificerar också för utmärkelser! Om din klubb tar upp 3 nya medlemmar eller står fadder för en ny klubb under ett av jubileumsåren kommer de att få erkänsla som hundraårjubileets framstående lionklubb. Varhelst det finns ett behov, BEHÖVER vi en lionmedlem. Så låt oss alla bidra till Lions tillväxt! Klubbar kan också tilldelas utmärkelser!

7 Kontakt med det lokala samhället
Samarbeta med lokala politiker Identifiera ett lokalt projekt Synligt och långsiktiga fördelar Alla klubbar kan genomföra ett bestående projekt Nivå 1: fontän, cykelställ Nivå 2: minibuss, gångbro eller park Nivå 3: skola, klinik eller bibliotek De tredje sättet på vilket alla lionmedlemmar kan hedra vårt hundraårsjubileum är genom kontakt med samhället. Samarbeta med lokala politiker för att finna lokala projekt som kommer att: Hedra Lions arv, Vara ett synligt tecken på Lions närvaro, och vara till nytta för samhället under flera år framöver. Bestående projekt har 3 nivåer så alla lionklubbar kan delta. Bestående projekt på nivå 1 ökar klubbens synlighet. Ni kan till exempel donera en vattenfontän, ett cykelställ eller en parkbänk. Bestående projekt på nivå 2 är större gåvor till samhället; (KLICKA) donera en minibuss till sjukvården, bygg en gångbro eller en park. Bestående projekt på nivå 3 är omfattande projekt såsom (KLICKA) en skola, klinik, ett bibliotek eller ett utbildningscenter.

8 Uppdatering om hundraårsjubileets bestående projekt
Färdigställda projekt #### Klubbar som rapporterar ##### De bestående projekten är det senaste tillägget i vårt hundraårsfirande, men många lionklubbar samarbetar redan med samhället och inrapporterar sina projekt via MyLCI. Dessa rapporter har kommit in från alla konstitutionella områden runt om i världen och hittills har mer än ##00 klubbar har inrapporterat över ##00 projekt. Klubbar tilldelas ett tygmärke för Lions bestående projekt för varje projektnivå de genomför under varje år av hundraårsfirandet. Tygmärket på nivå 1 har en bård i brons, (KLICKA) tygmärket på nivå 2 har en bård i silver och (KLICKA) tygmärket på nivå 3 har en bård i guld. Tygmärkena distribueras under det första kvartalet varje år. (Klicka) Glöm inte att märka ert bestående projekt med en skylt eller en plakett som visar framtida generationer att projektet tillhandahölls av Lions. Ge alla bestående projekt en applåd, de som har färdigställts, de som håller på att färdigställas och de som är i planeringsstadiet. (APPLÅDER) Tygmärke för bestående projekt på nivå 1 3 2

9 Hundraårsjubileet i siffror - namn på området
Människor som har fått hjälp ### Rapporterande klubbar ### Hundraårsjubileets medlemmar/klubbar ###/### Deltagande klubbar ### Färdigställda projekt ### Rapporterande klubbar ### Vi har sett siffrorna för Lions globalt, låt oss nu titta på hur det går i AREA NAME. Vi har ### klubbar som rapporterar aktiviteter inom hundraårsjubileets hjälputmaning, dessa aktiviteter hjälper ### personer. ### klubbar bjuder in för att göra skillnad vilket resulterar i ### nya medlemmar och ### nya klubbar. Och ### klubbar har hittills inrapporter ett bestående projekt och ### projekt har färdiställts. Låt oss tacka alla som har deltagit i hundraårsjubileets program! (applåder) Data per den 31 maj 2016

10 Berörande berättelser
Korta artiklar om Lions historia Global expansion Kraften i våra hjälpinsatser Gå framåt En kultur av trivsel Läs och dela Det är inte många organisationer som överlever i hundra år. Vårt hundraårsjubileum ger oss en unik möjlighet att fira vår historia och fundera över vår framtid som lionmedlemmar. De berörande berättelserna är korta artiklar som handlar om viktiga händelser i Lions historia. De har sorterats i kategorier som till exempel global expansion (klicka) kraften i våra hjälpinsatser (klicka) och en kultur av trivsel. De berörande berättelserna har översatts till alla officiella språk på Lions100.org och alla innehåller en eller två bilder. Jag uppmuntrar dig att berätta om dem i nyhetsbrev, vid firanden, på sociala medier och för lokala medier.

11 Hundraårsjubileets videor
Bildandet av Lions Clubs Melvin Jones påverkan De blindas riddare Tillväxt och expansion Fred och internationell förståelse LCIF:s historia Du finner videorna i mediaavsnittet på Lions100.org En serie av sex korta videor om Lions historia håller på att produceras enbart för vårt hundraårsjubileum. Bildandet av Lions Clubs Melvin Jones påverkan De blindas riddare Tillväxt och expansion Fred och internationell förståelse och LCIF:s historia. Vissa av dessa videor innehåller bilder och ljud som aldrig tidigare har setts eller hörts av dagens lionmedlemmar. Du kan titta på dem i mediaavsnittet på Lions100.org. En box som innehåller alla jubileumsvideorna kommer att finnas tillgänglig vid den internationella kongressen i Chicago nästa år.

12 Hundraårsjubileets utställningar
Utställningar av Lions historia, nutid och framtid innehållande bland annat historiska föremål. Konstitutionella Area Forum och konferensen för hela Afrika Internationell kongress 2017 På hemsidan Hundraårsjubileets utställningar visar upp Lions historia, nutid och framtid och innehåller bland annat historiska föremål. Speciella utställningar planeras vid varje konstitutionellt Area Forum, vid konferensen för Afrika och på Lions100. Det arbetas även med en stor utställning inför nästa års internationella kongress. Jag hoppas att vi ses där!

13 Hedra Melvin Jones En staty av Melvin Jones i verklig storlek
Framför LCI:s huvudkontor Invigning i maj 2017 Melvin Jones minnesplats Mount Hope kyrkogård Nytt monument, nya stenplattor och nya växter Melvin Jones sa en gång: "Man kommer inte särskilt långt förrän man börjar göra något för någon annan." Två projekt är på gång för att hedra vår grundare: Det första är en staty i verklig storlek vilken kommer att invigas vid LCI:s huvudkontor i maj 2017. De andra projektet är att renovera hans begravningsplats vid Mount Hope kyrkogård. Platsen kommer att få nya växter, nya stenplattor och ett nytt monument.

14 Hundraårsjubileets standar
Detta verksamhetsår kommer de att finnas ännu fler möjligheter för er att delta i vårt hundraårsfirande. Lions kommer att tillverka ett standar för hundraårsjubileet. Det har deltats upp i mindre stycken så att lionmedlemmar runt om i världen kan underteckna standaret för att stödja vårt firade. (Om du har ett stycke av standaret) Och DU kan delta idag. Jag har tagit med ett av styckena hit och jag vill att var och en av er kommer upp och undertecknar det vid slutet av presentationen. Styckena kommer att sys ihop och bilda ett massivt standar på cirka 14 x 8 meter som kommer att visas upp vid den internationella kongressen 2017. För namnteckningar av Lions medlemmar i hela världen Storlek vid färdigställande, 14,5 x 8,5 meter

15 Minnesmynt 30 g silvermynt Tillgängligt under 2017
Endast kommer att säljas Intäkterna går till LCIF Jubileumsmyntet är ytterligare ett initiativ för att hedra vårt hundraårsjubileum. Endast kommer att tillverkas och de kommer endast att gå att köpa under kalenderåret 2017. För varje sålt mynt kommer Lions Clubs International Foundation att erhålla USD 10, vilket totalt kan uppgå till USD 4 miljoner. Tror ni att vi kommer sälja slut? Kommer vi att få in en donation på USD 4 miljoner? Applådera om du tror att vi kommer att klara det. (APPLÅDER)

16 Hundraårsjubileets frimärke
Har ert land ett frimärke för hundraårsjubileet? Om inte, kontakta ert postkontor! Skicka bilder till: Räck upp din hand om ditt land har tillverkat ett frimärke för hundraårsjubileet, som detta från Pakistan. Om du inte räckte upp din hand, kontakta ditt postkontor och beställ ett! Hundraårsjubileets frimärken från hela världen kommer att visas upp på hemsidan Lions100 så skicka en bild på ert frimärke till

17 Hundraårsjubileets kommunikationskanaler
Team av frivilliga Hundraårsjubileets kommitté Hundraårsjubileets koordinatorer Klubbens ordförande för hundraårsjubileet Våra frivilliga arbetar hårt för att hundraårsjubileet ska bli en framgång. Hundraårsjubileets kommitté planerar och leder alla jubileumsprogram som vi har talat om idag. Vänligen ställ dig upp om du sitter med i hundraårsjubileets kommitté. (APPLÅDER) Lions medlemmar har frivilligt ställt upp som hundraårsjubileets koordinatorer i distrikt och multipeldistrikt runt om i världen för att stödja vårt firande. Vänligen ställ dig upp om du är en av dessa hårt arbetande koordinatorer. (APPLÅDER) Varje lionklubb uppmuntras att utse en hundraårsjubileets ordförande som samordnar jubileets aktiviteter. Vänligen ställ dig upp om du samordnar jubileumsaktiviteter i din klubb. (APPLÅDER)

18 Leda genom hjälpinsatser Bjuda in för att göra skillnad
Hedra 100 år med Lions Leda genom hjälpinsatser Bjuda in för att göra skillnad Kontakt med samhället Hedra 100 år med Lions tillsammans med mig genom att: Leda genom hjälpinsatser, bjuda in för att göra skillnad och skapa kontakt med det lokala samhället. Håll utkik efter uppdateringar om hjudraårsjubileet i det kvartalsvisa nyhetsbrevet. Du kan också besöka Lions100.org för mer information och resurser.

19 Vårt hundraårsjubileum är ett unikt tillfälle att stärka vår organisation under det att vi fokuserar ännu mer på humanitära hjälpinsatser runt om i världen. Jag hoppas att ni tillsammans med mig fortsätter att stödja hundraårsfirandet. Har ni några frågor?


Ladda ner ppt "Lions Clubs International firar 100 år av humanitära hjälpinsatser."

Liknande presentationer


Google-annonser