Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spelarmöte P03 2017-02-25.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spelarmöte P03 2017-02-25."— Presentationens avskrift:

1 Spelarmöte P03

2 Schema Säsongsplanering Spelsystem Spelarråd / Lagkaptener
Fasta nummer Att tänka på…

3 Säsongsplanering Träningsmatcher, Alingsås-Holmalund-ÖIS
Träningsläger Ullared Serie, slutet av april, Klass 4 Göteborg Cup, slutet av Maj Skadevi Cup, början av Juli Färgelanda Cup, mitten av Augusti

4 SPELSYSTEM 11-manna 4-3-3 4-1:2-3
Fyrbackslinje med alternerande innerbackar. Ett mittfält bestående av två mer offensiva spelare och en lite mer defensiv spelare (balansspelare). 3 forwards där den central forwarden har en något mer framskjuten placering än de båda ytterforwards (plogform).

5

6 ANFALLSSPEL Vi vill ha många spelare spelbara.
Ett varierat spelavstånd. Spelbredd långt upp i laget. Speldjup i varje lagdel. Anfallsspelet skall vidare präglas av kreativitet med många trianglar. Sträva efter att hålla bollen inom laget och att spela på rättvänd spelare (felvänd spelare använder tillbakaspel).

7 Speluppbyggnad Sker i huvudsak med låg risk dvs via korta uppspel efter marken genom varje lagdel. Målet är att rulla via backlinjen. Om man inte hittar några enkla uppspelsvägar så fortsätter vi att rulla bollen från sida till sida i backlinjen.

8 Anfallsvapen För att skapa målchanser använder vi ett bra och varierat passningsspel som bygger på många snabba enkla passningar hellre än enstaka svåra. Med tre forwards vill vi speciellt utnyttja våra ytterforwards. Instick Överlappning Väggspel

9

10 FÖRSVARSSPEL Försvarsmässigt spelar vi med ett markeringsförsvar där kombinationsmarkering är ett tongivande inslag. Vid omställning från Anfallsspel till försvarsspel är det viktigt att snabbt komma på försvarssida och ”plocka upp” sin markering.

11 Målvakten Skall spela långt ut med uppgift att dirigera fyrbackslinjen i försvarsspelet och att se till att vi får en bra start på anfallsspelet.

12 Lagkaptener / Spelarråd
Wikipedia: ”Lagkapten är den som ska vara lagets representant och ledare på och vid sidan av planen. Lagkaptenen har ofta en roll som pådrivare och som lagets talesman och representant.  Lagkaptenen är dessutom den som leder ut laget på planen vid matchstart och som byter hedersbetygelser med motståndare.”

13

14

15

16

17

18


Ladda ner ppt "Spelarmöte P03 2017-02-25."

Liknande presentationer


Google-annonser