Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Team 06 Välkomna till Föräldrainformation

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Team 06 Välkomna till Föräldrainformation"— Presentationens avskrift:

1 Team 06 Välkomna till Föräldrainformation 2017-01-24
Info från ledargruppen, förberett av Karin

2 Agenda! Välkomna! Styrdokument och organisation Lag & Stab Träningar
Matcher, Serier, Cuper Tränaren har ordet Material & Utrustning Att bygga lag Utbildning Ekonomi Kommunikation Föräldrarollen

3 Styrdokument och organisation
Röda tråden...för det sportsliga Finns att läsa på Hisingen Hockeys Hemsida. Info i nyhet på laget.se Vi ligger bra till och jobbar i stort så som röda tråden förespråkar. Föräldratråden...för föräldrar Är på gång... Tränarråd, Lagledarråd, Materialarråd och Föräldraråd fortsätter som tidigare.

4 Fördelning av specifika ansvar pågår.
Lag & Stab Lag 31 spelare i truppen. (3-4 målvakter). Ytterligare intresserade! Tränare Huvudtränare: Rasmus Tränare: Mattias, Mikael R, Assisterande tränare: Fredrik J, Mikael K, Anders, Fredrik E Tränarsupport: Albin Nilson Lagledare: Karin, Linda R och Malin Utbildning, Kläder, Aktiviteter: Malin Materialare: Gustav, Göran, Jonas, Thomas A Stab Sisu: Linda R Försäljning: Ingen specifik Sekretariat: Linda L, Elinor Föräldrarepresentant/Cafe: Maria H Cupansvarig: Jonas Ekonomi: Maria S Jenny Pfolz och Mikael Kristofferson är sjukvårdsutbildade. Fördelning av specifika ansvar pågår.

5 Träningar 1/2 Träningar ..oftast (Isschema varje vecka)
Måndag kl i Tuve Tisdag kl 17 eller 18 i Tuve (Samträning C-grupp) kl Runt 18 på Rambergsrinken (Samträning C-grupp) Fredag kl i Tuve, inklusive teknikträning off-ice. Istid 1810 Söndagar kl Tematräning, se kalender Träningar framöver Vi vill gärna ha längre träningar och fasta tider -> Tränarrådet. Vi avvaktar med brottarträning Utvärdering av Gladerträing kommer att genomföras -> Tränarrådet Eftersäsong Barmarksträning 1g/vecka Annan aktivitet 1g/vecka (Inlines etc) (Jonas/Mattias)

6 Träningar 2/2 Upp och ned träning.
Spelare från Team 07 kan komma att träna med oss. Mattias P bestämmer vilka som tränar upp. Utgångspunkt är att man utnyttjar Team06 träningstider Spelare från Team 06 kan komma att träna med Team05. Tränarteamet i Team06 bestämmer vilka som tränar upp. Finns det behov att träna ned så görs denna bedömning av tränarteamet.

7 Matcher, Serier, Cuper Inbjudan - Vi fortsätter med inbjudan som tidigare. Normal kommer inbjudan ut på måndag och är öppen till torsdag för match lördag eller söndag. Om ni svarat JA på en inbjudan så förväntar vi oss att ni kommer. Det går att lämna meddelande till oss ledare när ni svarar på inbjudan. Cuper Vi är anmälda till cup i Falköping I mars. Vi letar efter ytterligare en cup. Egen cup september 2017? Stig Holmstedts Cup Seriespel Säsong 17/18 I C1 finns det flera divisioner som är nivåanpassade. Vi kommer att anmäla 2-3 lag beroende på hur samarbetet med Team07 kommer att se ut. Om man har flera lag i C1-1 så kan spelare inte byta mellan lagen. Spelare kan byta mellan lag i C1-1 och C1-2. I C1 spelar man med tacklingar. Vi har ännu inte bestämt antal lag eller serier för säsongen 17/18

8 Tränaren har ordet Rasmus Johansson

9 Material & Utrustning Tröjor
Vi har inte tillräckligt med tröjor för att kunna ha ”fasta” nummer. Det har sagts att det ska komma fler tröjor, men vi har inte sett några ännu. Inköp En läkarväska och stereo kommer att köpas in. Övrigt från materialarna..... Påminn om skridskoslipning i tid.

10 Bygga ett lag del 1 (tillägg)
Omklädningsrum Vi kommer försöka få tydligare direktiv att tjejerna får använda alternativt omklädningsrum då domarrummet är upptaget. Ledarna har ytterligare styrt upp att en vuxen alltid ska finnas i omklädningsrummet. En vuxen ska vara sist ur omklädningsrummet för att sopa och titta att det ser prydligt ut. Efter användning skall all tejp i papperskorgen. Sköts inte detta så ber vi er föräldrar att inte köpa eller skicka med tejp till spelararna. Supportas detta av er föräldrar? JA Gemensamma aktiviteter (utanför hockey) Göteborgsvarvet? GoCart? Ledarna funderar och tar gärna emot idéer. Grillning, brännboll

11 Bygga ett lag del 2 Ledare har kortare möten varje måndag om det finns något att ta upp. Vi har jobbat vidare med lagets värderingar och Kompispasset efter det att vi sist aktualiserade detta i november. Vid träning och match påminner vi om detta, ibland med hjälp av vårt inplastade kompispass i A3-format. Har ni pratat om Kompispasset med era barn? Några har gjort detta. Kanon! Föräldrar kommer att visa sitt engagemang genom att driva vårt café, ....som är en viktig inkomstkälla för föreningen. Här är det viktigt att vi alla hjälps åt. Ibland är spelarna lite trötta på träningar och orkar då inte riktigt med ....verksamheten. Några kommentarer från er föräldrar? Ibland behövs återhämtning för att det inte ska bli för mycket.

12 Utbildning Generell plan från föreningen för utbildningar för ledare följs upp periodiskt Vi har anmält vilka utbildningar vi vill gå och inväntar nu besked från kansliet. Vi använder kansliets kontakter och kommer att delta i utbildning med konsulenter från Svenska Hockeyförbundet. Vi erbjuds även utbildning på Frölunda Clinics.

13 Ekonomi & Inköp Vi har ca 60 kSEK på kontot
Inkomster: Sponsring, försäljning Utgifter under säsongen: Läger i Ulricehamn, GP Pucken, material, förråd. Kommande utgifter: Cuper Försäljning Hur vill vi dra in pengar till Team06? Oavsett förslag så föreslår ledargruppen starkt att antingen så säljer man så gott man kan eller så betalar man en summa. Håll Sverige Rent! Gothia Cup. Funtionär Göteborgsvarvet. Sill från Klädsholmen. Ljus. Kontinuitet i försäljning. Sponsring är välkommen! Vi tackar Rasmus och Fredrik E för att ha fixat sponsring som täckt kostnad för träningströjor och musikanläggningar. De finns pengar kvar. Om vi vill trycka Hisingslogga på något så måste det vara köpt på Team Sportia. Vi har pengar på Intersport. Föreningens försäljning av lotter...efter många olika turer. Retur av strölotter är accepterat av styrelsen. Detta är 1 lott/spelare, dvs max 31 lotter för hela laget. De som önskar returnera lotter kontaktar Karin direkt efter mötet.

14 Kommunikation Rätt adress och telefonnummer måste finnas på laget.se.
Gå in och kontrollera era uppgifter Spelarna ska endast ha sina egna uppgifter, ej mobilnummer eller till föräldrarna. Utskick Vi administratörer kan se om ni öppnat ett från oss. Ofta är det flera föräldrar som inte läser det vi skickar ut. Vi önskar att info läses och att man kollar vår kalender så kan många frågor och missförstånd undvikas. Sms Sms listan ska främst vara till för envägskommunikation. Svar till info eller fråga skickas på privat sms, ej på listan. Tänk efter innan användning av sms-listan.

15 Föräldrarollen - Du som förälder får….
...gärna heja på laget och på ditt barn med glada och supportande tillrop i med och motgång. ...supporta med mackor etc efter att spelarna kommer ur omklädningsrummet. ...se över ditt barns utrustning ...hjälp ditt barn att utan stress komma till träning och match i tid. ...prata med ledarna om du har idéer eller erfarenheter för att göra verksamheten bättre för ditt barn, laget eller föreningen i helhet. ...supporta ledarna och övriga ansvariga med ditt engagemang för t ex café, events, försäljning etc ...hålla dig uppdaterad om kalendern och utskick. ...se till att ditt barn äter och sover bra. ...komma och titta på träningar. Föräldrafolden är på gång.....

16 Tack för Ert intresse! Vi ses i hallarna! Frågor ?

17 Några ytterligare noteringar
Vill man vara med som tränare på is, hör av er till Rasmus. Troligen liknande träningsläger hösten 2017 i början av september. Gärna träningsmatcher om det passar med övrig träningsbelastning.

18 Närvarande Närvarande:
Jörgen Ögren, Maria Hagelin, Pernilla Jonsson, Tommy Andersson, Malin Jarvind, Maria och Kerim Kongstad, Gustav Hagelin, Michael Kristoffersson, Jenny Pfolz, Elinor Holmberg, Mattias Ellison, Rasmus Johansson, Katarina Krans, Thomas Andersson, Henrik Eldh, Helena Johansson, Karin Carlsson, Megos Ogbamichael Anmäld frånvaro (föräldrar till): Gustav N, Emil R


Ladda ner ppt "Team 06 Välkomna till Föräldrainformation"

Liknande presentationer


Google-annonser