Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldraföreningsstyrelseträff

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldraföreningsstyrelseträff"— Presentationens avskrift:

1 Föräldraföreningsstyrelseträff
21 sept 2017

2 Dagordning Välkomna + presentation Micke Stjernborg
Föräldraföreningens roller Ordförande Kassör (lagbidrag) AIK Stilförälder Material Kommunikation Intäkter Arrangemang Verksamhetsplanering/Stormöte Smått och gott (Coach Hippo, Serieanmälan, Kalendarium, tryout/nya spelare) Övriga frågor/funderingar

3 Micke Stjernborg om bl.a
- Engagemang - Rollacceptans Delaktighet Ideell verksamhet Kommunikation M.m uhfuhf

4 Formel för ökat antal engagerade personer:
Delaktighet ger engagemang

5 FF-styrelser Två ”styrdokument” för föräldraföreningar
Finns under dokument på laget.se Normalstadgar Arbetsordning

6 Andra stöddokument -Verksamhetsplan
-Riktlinjer för verksamhetsplanering -Riktlinjer för budget och redovisning -Budgetmall -Mall för lagbidragsredovisning -Alkohol- och drogpolicy -Resedokument (vid övernattning) -Policy för AIK Stilen -Mall för incidentrapport -Mall för rollfördelning -Sociala medier (under bearbetning) -Rollfördelning-Ledare -Rollfördelning-Föräldrar

7 FF-ordförande ska röstas fram demokratiskt på årsmötet.
har en kanaliserande roll mellan föräldragruppen och ledarstaben. Allt för att få en bättre kommunikation och på ett tidigt stadium kunna lösa eventuella konflikter eller problem. ska vara den som koordinerar, organiserar och delegerar föräldraföreningens uppgifter. Hen sammankallar till möten och följer upp att uppgifter som fördelats också genomförs.  Denne person bör således ha lätt att samarbeta med både övriga föräldrar och ledare. Kunna organisera och delegera uppgifter och kunna hantera konflikter.

8 FF-Kassör ska ansvara för verifikationer för alla in- och utbetalningar, föra kassabok och förvara föreningens medel på ett betryggande vis. Räkenskaperna ska vid förfrågan vara tillgängliga när som helst under året. ska senast den 15 oktober redovisa kostnader till AIK Centralt som motsvarar lagbidraget. Information och/eller utbildning om detta tillhandahålls av klubben årligen i god tid före genomförandet samt på ungdomshemsidan. ska följa upp så personer i och runt laget efterlever de åtaganden som krävs enligt AIK FF verksamhetsplan (se avsnitt ekonomi) för att man ska få ut sitt lagbidrag ex. att närvarorapportering och att personregistret uppdateras kontinuerligt. ska ansvara för att budgeten till lagets verksamhetsplan är färdigställd och efterlevs samt att de inkomstbringande aktiviteter laget genomför håller sig inom klubbens riktlinjer. - ska till AIK FF centralt ekonomiansvarige in­kom­ma med en ekonomisk redovisning om denne så önskar. Kassören ska ha viss kunskap i pengahantering, budgetarbete och bokföring eller vara beredd att införskaffa denna kunskap. Hen bör också för FF-styrelsens ordförande uppvisa utdrag från belastningsregistret och en UC (personupplysning) som Svea Ekonomi kan tillhandahålla för en billig peng.

9 Blandat

10 AIK Stil-förälder Huvudinriktningen är att se till att värdegrunden genomsyras i alla avseenden av lagets verksamhet, och specifikt ibland föräldrar och föräldraföreningens verksamhetsområden. Tränarna för laget är ytterst ansvariga för AIK Stilen i laget och specifikt för spelarna, men samsyn på värdegrundsfrågor i verksamheten och ett samarbete vid planering och genomförande av riktade aktiviteter är vitalt. AIK Stilföräldern ska: Utbilda föräldrar i AIK Stilen Se till så spelarnas föräldrar efterlever AIK Stilen Stötta ledaren med utbildning av spelarna i AIK Stilen Stötta ledaren med att se till så alla spelare/föräldrar skrivit på AIK Stilsavtalet Rapportera beteenden som inte följer AIK Stilen till föräldraföreningens ordförande. Vara behjälplig till FF-ordförande i att hitta lösningar på uppkomna situationer. Vara behjälplig att genomföra s.k. *AIK Stilaktiviteter som främjar lagets sammanhållning i kombination med kunskap om AIK Stilen. Vara närvarande runt lagets aktiviteter. Ingå i lagets föräldraföreningsstyrelse. Inte lägga sig i den sportsliga verksamheten annat än om den strider mot AIK:s värdegrund, policys, riktlinjer för verksamhet (ex. speltid) etc.

11 Material Vad vet vi? Vad tror vi? Vad hoppas vi?
- 1 januari byter vi till Nike jan prel.datum klädprovning - V10-11 klädutdelning år köper sina egna matchkläder 2018

12 Nytt ansvarsområde 2018 Materialansvarig
Denne person ska vara lagets kontaktperson och ledande i laget för det kommande bytet av materialleverantör till Nike så bytet går så smidigt som möjligt. I denna roll ingår bl.a. följande: Den som tar emot och vidareförmedlar nödvändig information gällande material m.a.o. har en kanaliserande roll mellan lag och kansli Är behjälplig vid utprovningar och utlämning av lagets nya material Är påläst vilka ordningsregler som kommer att gälla och håller sig uppdaterad om materialhanteringen. Den materialansvarige behöver inte vara densamme som tar materialansvar över lagets utrustning i samband med träning och match. Denna roll kan kombineras med andra roller i ledarstaben eller föräldraföreningen.

13 Kommunikation är nyckeln i alla förhållanden…

14 Kommunikation Lyssna inte på vad jag säger, förstå vad jag menar…. Citat: min mor sommaren 2016

15 Kommunikation Prata mer - skriv mindre, speciellt när vi inte är helt överens Våga ta hjälp vid ev. konflikter Utelämna egna värderingar i skrift, använd faktainnehåll Som avsändare ser man inte mottagarens sinnesstämning och tvärt om. Skriv inte vid ett ”negativt tillstånd” (arg, besviken m.m.). Vänta en dag eller två….

16 Intäkter Riki.simic@aik.se (ansvarig AIK FF) Bingolotter (jul)
New Body Påskägg 50-50-lotter

17 Arrangemang AIK FF har uppdrag att hjälpa till i samband med vissa arrangemang arrangerade av AIK Fotboll AB. Ca. 120 personer från AIK ungdom sysselsätts ex. varje herrmatch. Förslag 2018 - Vep-Ceremoni herrmatcher PoF 2003-äldre Bollkallar herrmatcher PoF 2004 Bollkallar dammatcher PoF 2005 *Arrangemang herr/dam-matcher PoF Inmarschlag/matchknattar herrmatcher PoF Vi kommer skicka utvärderingsfrågor till de lag som deltagit i olika arrangemang runt Friends i år för att se över förbättringsåtgärder till 2018. *Det uppdrag man har viss ersättning för. Övriga är s.k hedersuppdrag och i princip endast spelare som genomför. Förslag att få ett större materialbidrag efter genomfört jobb än den ganska låga ersättningen man har idag.

18 Verksamhetsplanering/Stormöte
- Stormöte 4-5 december FRÅGA: Ett möte för pojk och ett för flick eller ett för alla? Årsmöte för föräldraföreningsstyrelser i samband med stormötet Påbörja skrivande av egen verksamhetsplan efter det, inlämnas 15 januari. Samarbete mellan ledare och ff-styrelser En VPL skrivs för att efterlevas. Respektera klubbens policys, regler och mål.

19 Blandat Coach Hippo Serieanmälan
Tryout/nya spelare (Checka av med föräldrar vad vi kan förvänta oss av varandra) Försäkringar Folksam -Spelare ring råd/vård -Ledare/föräldrar ring -Se över hemförsäkringar Övrigt?

20 Varför ska jag betala för att mitt barn spelar fotboll?
De ögonblick när mitt barn blir så trött att han vill sluta men kämpar på och hittar gnistan igen För att mitt barn ska lära sig jobba i grupp och vara en stolt, stödjande och respektfull lagmedlem För att mitt barn ska vara på planen istället framför en skärm För att han får ledare som lär honom att fotboll inte bara handlar om en sport utan också om livet. För att mitt barn ska lära sig uppnå mål För att mitt barn ska lära sig ta hand om sin kropp Den möjlighet som mitt barn får till livslånga vänskapsrelationer För att mitt barn ska lära sig att vara disciplinerad För att min barn ska lära sig att det tar tusentals timmar med hårt arbete och träning för att bli bäst och att framgång inte sker över natten. Det måste man jobba för, helt enkelt. För att mitt barn ska lära sig hantera besvikelse, när han missar något han tränat på tusen gånger om men fortfarande stannar i laget och är fast besluten att göra sitt bästa nästa gång För att mitt barn ska lära sig innebörden av en värdegrund och försöka efterleva den För att mitt barn ska lära sig respekt, ödmjukhet mot både motståndare och lagkamrater Jag betalar alltså inte för fotbollen i sig, utanför de möjligheter idrotten ger mitt barn att utveckla attribut som kommer att följa hen under hela hans liv och ge hen möjlighet att välsigna andras liv. Det tror jag är en bra investering.


Ladda ner ppt "Föräldraföreningsstyrelseträff"

Liknande presentationer


Google-annonser