Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till P-02 föräldramöte 7 september. Agenda 1.Gula tråden 2. Antal lag och spelidé 3. HIF samarbetet 4.Cuper 5.Ekonomi 6. Träningar 7. Anmälan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till P-02 föräldramöte 7 september. Agenda 1.Gula tråden 2. Antal lag och spelidé 3. HIF samarbetet 4.Cuper 5.Ekonomi 6. Träningar 7. Anmälan."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till P-02 föräldramöte 7 september

2 Agenda 1.Gula tråden 2. Antal lag och spelidé 3. HIF samarbetet 4.Cuper 5.Ekonomi 6. Träningar 7. Anmälan till matcher 8.Övrigt

3 Gula tråden Spelare 13-16 år (13-15 år för tjejer), 11-manna fotbollsskola Träningen skall präglas av ett högre tempo och ställer därför större krav på tränare och spelare. Spelarnas inställning och intresse att förkovra sig skall premieras. Alla som tränar skall ges möjlighet att spela matcher men lagen skall stäva efter att kvalificera sig för Skåneserierna fr. o m 14 års ålder vilket innebär att ett förstalag skall matchas fram på lämpligt sätt. Detta får dock ej ske på bekostnad av lagandan och klubbkänslan som också fortsättningsvis skall betonas. Aktiviteter utanför fotbollen är viktiga inslag som bör genomföras flera gånger per år. Träningen skall ske 2-4 gånger/vecka året runt. Träningen kan bedrivas antingen inomhus eller utomhus. Träningen skall inriktas på; - Uthållighet med boll - ”Snabba fötter” - explosivitet - Spelförståelse i anfalls- och försvarsspelet - Rörlighet i kropp och muskler - Spelarens behov – individuellt anpassad Fr. o m 13 års ålder skall alltså ett tydligt förstalag prioriteras med sikte på att kvalificera sig för Skåneserien fr o m 14 år. Dock skall alla som tränar ges möjlighet att spela matcher regelbundet. I DM (14- och 16 år) spelar alltid bästa laget. Lagen skall också delta i diverse cuper enligt följande; 13 år – En eller två cuper med övernattning i Sverige och utanför Skånes gränser 14 år – En eller flera cuper med internationellt motstånd 15 år – Större och längre (fler övernattningar) Nordisk cup i Sverige eller Norden 16-19 år – En större internationell cup, utanför Nordens gränser, minst vartannat år i ålderspannet (Rekommenderade cuper och ev. bidrag från föreningen centralt finns definierade i separat dokument) I samtliga fall gäller att matchning skall ske utefter lagets förutsättningar att nå så långt som möjligt i cupen/turneringen utan att göra avkall på cupen/turneringens sociala funktion. Ledarna skall lämna tydliga och klara besked till spelare och föräldrar om vilka regler som gäller för deltagande i cupspel. IF Löddes målsättning är att ge spelarna en kvalificerad fotbollsutbildning som samtidigt ger spelaren möjlighet att fullfölja grundskolan utan att behöva lämna sin sociala hemmamiljö. Ledarna skall också genomföra ett ”utvecklingssamtal” med varje spelare, där frågor såsom allmän trivsel, vad som är bra och dåligt på träningar och matcher, hur man kan förbättra träningar, matcher etc.

4 Antal lag/spelidé Vi är just nu 34 st. killar i truppen som tränar och spelar matcher. Vi följer givetvis gula tråden med att spela in ett första lag. Det som vi tycker är jätte bra är att vi har 2,5 lag, detta gör att alla killarna får spela match varje helg. Givetvis ska man träna innan man spelar match. Vi vet att killarna utvecklas olika, man kommer in i puberteten under olika perioder, muskelmassan utvecklas olika och man är lång eller kort beroende på hur långt in man är i puberteten. Idag ser det ut på ett sett i ”första laget” och det kommer att ändras de närmsta 3 åren för killarna. Här behöver vi att ni föräldrar hjälper oss med att killarna fortsätter träna så de kan utvecklas. Tränar man mer än andra så blir man bättre och då kommer chansen till sist. Ni får gärna prata med oss och ställa frågor eller ha synpunkter på vad vi gör/tänker innan och efter träningar men aldrig under match. Ex. Vi vill att vårt spel skall gå genom varje lagdel, det skall vara passningar på marken, korta och ibland långa, fysiskt spel innebär att vi inte går undan motståndarna och att vi har rätt inställning. Föräldrarna vid sidan, vi vill att ni peppar och hejar på laget inte bara på din egen son. Tänk på att ni inte vet vilka instruktioner barnen har fått av ledarna så ge dem inga fler instruktioner. Säg inga kommentarer om din egen eller andras söner även om du menar väll. Det blir fel i andras öron.

5 HIF Samarbetet! HIF kommer till oss 4 g/år och tränar våra killar och tjejer i åldrarna 10-13 år. Det är alltså sista året som alla får del av HIF samarbetet. Vi vill gärna höra med er vad killarna tycker om att ha HIF träningen? Till 2016 kommer 3-4 st. att få åka till Helsingborg och träna med dem och det är HIF som kommer att välja ut de killarna. Vi kommer att få möjlighet att skicka upp någon som utvecklas mycket under hösten och nästa år för att prova på en elitförening.

6 Cuper 2015/2016 Vi kommer att anmäla ett lag till Landoras vinter cup som är från november – april 2016 Vi kommer att anmäla till 3 inomhuscuper, Lilla Skånecupen i Ekeby, Julcupen i Landskrona och Skånecupen i Malmö. Gothia Cup 2016. Pris ca 90 000 kr för 2 lag. Gothia är världens största cup och här vill vi att så många som möjligt följer med och får den upplevelsen. Vi skall förhoppningsvis åka upp med 2 lag och då behövs det minst 30 killar. Det är från den 17 – 23 juli 2016. Vi kommer att åka till Liseberg men hur många gånger vet vi inte, det skall vara fokus på fotbollen när vi är där och vi vill att alla stannar kvar tills båda lagen har åkt ut. Vi åker upp som ett lag men kommer att delas upp i 2 jämna lag. Det innebär att när anmälan kommer till er så gäller det till den 23 juli som de är med oss. Vi ser gärna att föräldrar är där och stöttar och hejar på oss men vi har hand om killarna. Det är en kväll som det är ett event för ledarna som vi behöver hjälp med att se efter killarna. IF Lödde Bidrar med 400 kr/spelare Eskilsminne cup som är första helgen i augusti kommer vi att åka upp med ett bästa lag enligt policy.

7 Ekonomi P 02 Lagkassan i augusti 44 216 kr. Bonuskort är beställda och vi startar den 12 september med försäljningen. Det är beställt 10 st. till alla killarna. Hur får vi in pengar för det som vi vill göra? - Sponsring - Newbody eller annan försäljning. - Hotell IF Lödde kanske blir ledigt. - Annat?

8 Träningar Vi tränar nu 3 gånger/vecka måndagar, onsdagar och torsdagar. Detta gör vi nu för att vi är en av de sista lagen i våra serier som gör det. Tittar man i klubben så gör redan killarna ner till P 05 detta. Det finns ingen frivilig träning utan fler alternativ. Till 15/16 kommer vi att önska inomhustider från mitten november till mitten av december och sen från V 3 till V 11. Någon gång i oktober kommer vi att gå över till konstgräs och vi vet ännu inte de tiderna Respektera tider till träningar. Vi kräver av killarna att de är fokuserade på träningen

9 Ny anmälan till matcher! Ni skall fortfarande maila till www.ifloddep02@gmail.com senast kl. 18:00 på måndagar om killarna kan spela till helgen. www.ifloddep02@gmail.com Nu skall var och en aktivt svara att man deltar på matchen till helgen. Har man inte svarat efter påminnelser tror vi att man inte kommer. Vi gör detta på grund av att killar inte kommit till matcherna utan att meddela oss.

10 Övrigt Nya lagföräldrar behövs. Tack Charlotte och Mikaela! Från den 9/9 är det Annie (Måns mamma) och Anders B (Alfreds pappa) som är lagföräldrar. Närvaro på träningar? För hösten så ligger killarna på 2 till 16 träningar så det spretar mycket. Klart det påverkar utvecklingen och uttagningar till lag. Frågor? Individuellt sparande kom vi fram till på mötet. Allt som vi inte måste sälja till klubben blir individuellt. Bonuskorten t.ex. är inget som går till egen kassa.


Ladda ner ppt "Välkomna till P-02 föräldramöte 7 september. Agenda 1.Gula tråden 2. Antal lag och spelidé 3. HIF samarbetet 4.Cuper 5.Ekonomi 6. Träningar 7. Anmälan."

Liknande presentationer


Google-annonser