MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Advertisements

DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
MENY VÅRTERMINEN 2014 SKOLA
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 SKOLA och MOTTAGNINGSKÖK FÖRSKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2011
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Köttbullar med pasta och ketchup Indiana JanssonLingonpanna v jan.
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2012 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Kökets val Kycklingköttbullar med makaroner, ketchup Shepards pieLingonpanna.
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
NKI September 2010 Landstingsservice Kost AB Enkät resultat – Hur smakar maten? Över 500 patienter svarade! Mycket hög svarsfrekvens.
Hem- och konsumentkunskap
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. HUR? Powerpoint
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Kräftskiva Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013.
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL FÖRSKOLA HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Kökets val Köttbullar makaronerRaggmunk, keso och sylt v
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Köttbullar och makaronerRaggmunk, keso och sylt v aug Stekt korv.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2013 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug v aug Köttbullar med makaroner ketchup Sprödbakad fisk med kall.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Tillred mat av din fisk.
Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri
Urval av svenska maträtter Blodpudding med lingonsylt Bruna bönor med fläsk Brännesnuda - soppa där fläsklägg kokas med olika grönsaker Dillkött Falukorv.
Jultallrik Glögg Fridhems pepparkakor Russin Julmust VälkomsttallrikKall tallrik Egen inlagd strömming Egen löksill Egen matjeröra Kallrökt lax Ägg Hembakat.
THE MENU 2016# 03 STARTERS - MAIN DISHES – DRINKS - DESERTS Starters Ceasar Salad99 :- Klassisk Sallad med kyckling, knaperstekt bacon,
Lektion 1 Mål med lektionen:
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Vecka Skolmatsedeln Smaklig måltid!
Meny vecka 22 Måndag: Kyckling gryta serveras med bulgur
Matsedel v.9 Måndag: Cowboygryta serveras med bulgur
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag
Tisdag: Nötfärsgratäng med potatis Onsdag: Kycklingsoppa serveras
VINER FRÅN USA Vin odlas i alla stater.
Måndag TISdag ONSDAG TORSDAG fredag Veckans rätt
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
VECKA 8 ISTERBAND MED SYRLIG POTATISGRATÄNG MED PURJOLÖK
Matsedel vecka 39, 25september-1 oktober
INBJUDAN TILL ”Skaldjur o Vin” i Vinkällaren
Matsedel vecka 42, Oktober
Meny v.13 Måndag: Pytt i panna serveras med stekta ägg och rödbetor
Matsedel för restaurangerna inom äldreomsorgen
Matsedel v.33 14/8 Ugnsgratinerad falukorv serveras med paprikapasta
Medeltiden historia åk 4 del 2
Matsedel v.41 Irakisk touch
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag Lunch: Korv Stroganoff
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag Lunch: Korv Stroganoff
Matsedel vecka 49, 4-10 december
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Matsedel vecka 46, november
Linguine San Marzano e Bufala 95 kr
Nina Barresjö Carpe Diem
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Meny vecka 1 Måndag: STÄNGT Tisdag: Ugnstekt lax serveras med kokt
Matsedel vecka 4, Januari
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
A lá Carte Förrätter Skagen á la Stallet, 130 kr Löjromstoast, 165 kr
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag Lunch: Korv Stroganoff
Sammanställning enkät matdistribution 2018
MORSDAG 26/5 MORSDAGSBRUNCH – MORSDAGSBUFFÉ & 18.00
Presentationens avskrift:

MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd RÄKCOCKTAIL Som den serverades på M/S Kungsholm CHEESECAKE MED PEPPARROT På kavringsbotten toppad med stenbitsrom LAX I KAPPA En champagnekokt lax i foliepaket med sparris och säsongens primörer serveras med en kallvispad hollandaise STYRMANS ROSTBIFF En porterstekt rostbiff i tunna skivor med syltad rödlök & pärllök EN SALLAD PÅ ROTFRUKTER Rotfrukter, färskpotatis, äpple, purjolök, rostade senapsfrön, rapsolja och äppelcidervinäger NYBAKAT BRÖD Med färskost rörd med både salt och peppar PRIS p.p. 295:- exkl. moms; 330:- inkl. moms. Min 10 pers. LOTSEN GULLHOLMSSOPPA En slev krämig fisksoppa med både hetta & värme CHEDDAR & LÖKPAJ Med en vällagrad ost, purjolök och schalottenlök. Gott till skaldjuren! OSTRON & MUSSLOR Med sina goda tillbehör NYKOKTA SKALDJUR Nykokta havskräftor, krabbklor och färska räkor BRÖD & SÅSER Dagens hembakta bröd med smak av rapsolja & havssalt, rågbröd, aioli, limesalsa, Rhode Islandsås samt nyslagen majonnäs ÄGGOST FRÅN ORUST En traditionell rätt från västkusten serveras med varma björnbär PRIS p.p. dagspris ca 495:- exkl. moms; 555:- inkl. moms. Min 10 pers. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla FRANCE HJÄRTMUSSEL & SPARRISKOPP En smakrik krämig soppa med champagne CHÈVRE & TOMAT En honungs- & rosmarinmarinerad chèvre med tomat på olivrostad bröd TARTARE PÅ LAX På färsk och kallrökt lax samt mogen avocado GRILLAD GLASERAT ANKBRÖST Skuren kall i tunna skivor med krispig kryddsallad med apelsindressing FÄRSKPOTATISSALLAD Med äpple, sticklök, kapris, persilja och en krämig dressing på calvadossenap- & nypressad citron TRE MOGNA OSTAR Säsongens mogna ostar med handkavlat knäckebröd, honung och marmelad NYBAKT BRÖD Med olivtapenad CRÈME CARAMEL Med rårörda bär och apelsin PRIS p.p. 295:- exkl. moms; 330:- inkl. moms. Min 10 pers. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla ITALIA ANTI PASTI Italienska charkvaror i tunna skivor såsom parmaskinka, salami, bresaola, Coppa, carpaccio CARPACCIO PÅ OXE Med kapris, tryffel, citron, sallad och hyvlad Parmesanost MARINERADE GRÖNSAKER Grillad lime-zucchini, soltorkade tomater, liguriska oliver, tre sorters paprika med vitlök FRUTTI DI MARE Panna med marinerade räkor, kräftor och pilgrimsmussla VITELLO TONNATO Rosastekt kalvstek med en krämig tonfiskröra och kapris SALLAD PÅ PENNE RIGATE En krämig sallad med olivolja, färsk tomat, yoghurt och kronärtskockor FOCCACIA Det smakrika brödet gratinerat med tomat, basilika och mozzarellaost PANNA COTTA Lika krämig som det låter med hallon och honung PRIS p.p. 295:- exkl. moms; 330:- inkl. moms. Min 10 pers. CREOLE CAESARSALLAD Med brödkrutonger och Parmesandoftande dressing CHILIROSTADE MAJSCHIPS Med avokadosalsa och cheddardip CREOLSKA LAXSPETT En kryddoftande lax med hetta & röksmak GULDVASKARENS GRÖNSAKSPANNA Med majs, sötpotatis, chili, vitlök, aubergine och zucchini CAJUNROSTAD AMERIKANSK RYGGBIFF Möra rosa skivor med coleslaw APELSIN- & VITCHOKLAD CHEESECAKE Med marshmallows, mörk choklad- flakes och glasyr på jordgubbar PRIS p.p. 295 kr exkl. moms; 330:- inkl. moms. Min 10 pers. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<