Sundsvall Slalomklubb November 2004

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppgifter FCD P03:2 (Med plats för förändringar).
Advertisements

Säsongen ”Om du svettas nu så får motståndarna svettas mer under säsongen” Fredrik Nygren 2011 Här är ditt egna fysprogram som du ska träna på.
Principer i spelet för Ekerö IK Juniorer Spelsystem: Tålamod/fart Olika tempo i spelet Anfalla med hela laget – försvarar med.
Klubbteknik ATT NÅ UT LÅNGT och KÄNNA pucken är hemligheten till en bra klubbteknik. Effektiva finter får du genom att du lyckas hittar ytor genom klara.
Benpress i maskin Sitt med fötterna lite mer än axelbrett i mitten av fotplattan. Se till att knäna är rakt ovanför tårna och att både tår och knän pekar.
Namn på tillfället (kan skrivas på flera rader) Namn på den som presenterar Datum xx.xx.2016.
Utfall Stå med fötterna tätt ihop och händerna på höfterna. Ha en stolt hållning i rygg och bröst, håll huvudet högt. Ta ett steg fram och böj det närmaste.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Förbundsdomare C - Playbook. Huvuddomare - Arbetsmönster och placeringar.
ÖVNINGAR P03. Uppvärmning 1.Uppvärmningsjogg med eller utan boll 2.Värma upp fötter, ben och rygg.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Hur man använder EasyWorship del 1
Skidteknik SLAO Utb 1.
Piteåmodellen Fotbollslekar
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Målvaktsutbildning grund del 1 - Målgrupp grön och blå nivå
Att använda PrimärvårdsKvalitet, del 2
Broar.
Förebyggande av skador inom idrott
Fys-övningar.
Analys Fördjupning SLAO Utb 3-4 Peter Warnberg 2012 Copyright
Steg 1 Förenklad grundstil
Målvaktsspel.
Mekanik del 2.
Fotbollsträning 27 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
♫ Ljud – akustik ♪ Molekyler i rörelse.
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 3 Övning (ca 15 min) 2 Övning
KORT KJOL Christina Wahldén.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
AIK P03 U2 Träningsläger 18-19/8
ANALYS av målvakter För att bli en framgångsrik målvakt/målvaktstränare måste man vara bra på att identifiera de problem som målvakten har. Det mest intressanta.
Att bemöta och bli bemött
Excel En introduktion.
Brainstormingaktivitet
Skridskoteknik från Sebastian Falk
Gympapass Vad är ett gympapass/micropass? Vilka delar ingår?
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – MOTTAGNINGAR 1
Innebandy teori
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Viktigt att tänka på i samband med förskrivning av tyngdtäcke
Genomgång av Ögats delar och deras funktioner
Industriella revolutionen
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
FRIIDROTT ÅR KAST.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Kap 6 1NT - Högfärsfråga 2 kl (Staymans 2 kl)
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
FRIIDROTT ÅR KAST.
Din säkerhet på sjukhus
Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!
Move! -mätinstrument för den fysiska funktionsförmåga
FRIIDROTT ÅR SPRINT.
Spelide ANFALLSSPEL 4-4-2
 Kap 6 1NT - överföring 2
Steg 2 ANATOMI UPPVÄRMNING FYSISK TRÄNING
Banutveckling för bättre spelupplevelse
Löpledare Del C - Helheten.
Kap 6 1NT - Högfärsfråga 2 kl (Staymans 2 kl)
Kurs mindfulness Studenthälsan
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
Led- och muskelmottagning
ÅP / Lektion 3 Tankar på alkohol och droger
Hur kan man använda sitt resultat i hållbarhetsindex?
ATT DÖMA IMAC FREESTYLE
Medarbetarrättighet -
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
Instruktioner för tävlingsledare
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
Presentationens avskrift:

Sundsvall Slalomklubb November 2004 Övningsbankbok Sundsvall Slalomklubb November 2004

Grundposition Grundposition Från sidan Grundposition Framifrån Armarna framåt Armarna utåt i synfältet Rumpan upp Lätt böjda ben Axelbredd mellan skidor och knän Plöstryck Vikten på fotbladet

Vanliga positioner som behöver förbättras

Bygg skidåkaren nerifrån 1 3 Höftens placering längs med skidorna ovanför tårna. Skid och knäbredd 2 4 Skidorna parallella i längsled Armarna framåt uppåt i synfältet.

Övning för skidbredd Sätt ett band, rep eller något liknande runt knäna så att åkaren blir tvungen att hålla spänn utåt och därmed kvar bandet/repet. Åkaren får då automatiskt knä- och skidbredd. För de yngre går det bra att använda dubbla knytnävar mellan knäna.

Vanliga fel vid denna övning

Position för parallella skidor Sträva efter: Parallella skidspetsar Åk och titta så att skidspetsarna är lika långt fram i svängarna. Stå lätt på skidorna, glid och kanta.

Vanliga fel för parallella skidor

Övning för rumpans position Vanlig position Om åkaren åker sittande, sätt stavarna under rumpan och skjut upp och fram. Känn då att du står med nästan raka ben och med plöstryck. Förbättrad position

Övning för armföring Utgångs positionen är denna. Pilen visar sväng När du kommer in i svängen så drar du fram den blivande ytter armen framåt utåt, som bilden nedan visar. Vi ska sträva åt att ha armarna så lugna som möjligt. Så denna rörelse är ganska lugn och rytmisk. I detta läge har du fått fram positionen så att det bara är att vinkla om skidorna. På det viset får du också snabbare tryck på ytterskidan och kan starta svängen tidigare. Utgångs positionen är denna. Pilen visar sväng riktningen.

Övning för knävinklar För att få kantvinkel på innerskidan så trycker vi med handen på insidan innerknät som på bilden. Ytterknät kommer då att följa med automatiskt, och då får vi kant vinklar på båda skidorna. Övningen är bra för att vinkla in innerknät. Resultatet ser du på nästa sida

Resultat av knäövningar Samma avstånd mellan knän och fötter. I detta läge får du samma vinkel på inner och ytterskida. Denna bild visar också att innerknät är vinklat och att ytterknät följer med.

Vinkla höft Här har vi vinklat bara höften. Överkroppen är fortfarande rakt upp. Ytterbenet är rakt och då får mer kraft att hålla emot trycket. I detta läge går kraften upp till höften, den stannar alltså inte vid knäna.

Flygplanet Överlägset bra, om man gör den på rätt sätt. Övningar för en vinklad höft Händerna på höften Du trycker bara med händerna på höften åt det håll du ska svänga. Flygplanet Överlägset bra, om man gör den på rätt sätt.

Vanliga fel vid flygplans övning

Olika avstånd mellan knäna och fötterna

Ingång i sväng För att få denna position in i en sväng där höften är placerad ovanpå skidorna neutralt och ej vriden så visar vi en bra övning på nästa blad. Bilderna visar steg för steg hur man får fram höften och överkroppen över ytterskidan, och därmed får ett stöd så att kantning kan påbörjas.

1) Du står nu med tyngden på innerskidan. 4) Du ligger nu mitt i svängen med rätt position och kan kontrollera utgången av svängen bättre och lugnare. 2) Drag fram och ut repet med den vänstra handen så att höften följer med. 3) Nu har du dragit fram höften i rätt läge så att kroppens vikt hamnar på den vänstra skidan (ytterskidan). Du kan nu börja kanta ytterskidan och få den att svänga tidigare och kraftigare. 1) Du står nu med tyngden på innerskidan.

Vanliga fel som åkare brukar göra