Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013."— Presentationens avskrift:

1 Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013

2 Zlatan Ibrahimović, född 3 oktober 1981 i Malmö, är en svensk fotbollsspelare av bosnisk och kroatisk härkomst. Sedan sommaren 2012 spelar han för den franska klubben Paris Saint-Germain i Ligue 1 och för det svenska fotbollslandslaget.

3 År 2011 var Ibrahimović den bäst betalda fotbollsspelaren i Italien
År 2011 var Ibrahimović den bäst betalda fotbollsspelaren i Italien. Han har tagit emot Guldbollen, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare, sju gånger, och är den ende som har vunnit priset fler än två gånger. Han är också en av de främsta genom tiderna. Under sin tid i Inter vann han tre raka ligasegrar med laget och 2009 vann han skytteligan i Serie A med 25 gjorda mål. Ibrahimovićs övergång från Inter till Barcelona den 27 juli 2009 blev den tredje dyraste hittills genom alla tider (69 miljoner euro).

4

5 Ibrahimović och hans sambo, Helena Seger, har två söner, Maximilian (född 2006) och Vincent (född 2008).

6 Zlatan Ibrahimovic har via sitt genomslag i franska ligan gett upphov till ett nytt verb i Frankrike: "zlatanera". Nu slår ordet igenom även i Sverige. "Zlatanera" finns med i Språkrådets nyordslista för Betydelsen är att "klara något med kraft" eller att "dominera".

7

8 Tack!


Ladda ner ppt "Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013."

Liknande presentationer


Google-annonser