Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum."— Presentationens avskrift:

1 AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum

2 WELIB är till för skolbibliotekarer och lärare som vill hitta, samla och dela skolans resurser.

3 Logga in Det går att använda welib utan att logga in. Men, för att låna, gilla, dela eller skapa samlingar så behövs en inloggning. Här loggar vi in…

4 Startssidan På vår förstasida kan vi lägga den information vi vill ha. Det här är ett exempel på hur det kan se ut. Här finns text, bild, dynamiska listor som visar senast inlagda bok samt ett RSS-flöde från en blogg till höger på sidan. Dynamiska listor kan också exponera mest utlånade bok, eller mest gillade bok, skolans e-böcker (om skolan har e-böcker) eller senast inlagda fysiska bok i biblioteket.

5 Söka Här finns skolans samlade resurser och här söker vi efter material.

6 Filtrera sökning Genom att välja filter till höger får vi lättare att hitta rätt resurser

7 Hitta resurser När jag hittat en bok jag vill veta mer om så kan jag öppna katalogposten för att se var den finns. Här kan jag också lägga boken i en samling, dela (tipsa andra om boken) och gilla den. (Om ni använder gillafunktionen så går det att skapa dynamiska listor på förstasidan som visar de mest gillade böckerna på skolan)

8 Låna och återlämna Elever kan själva låna böcker genom att logga in. Scanna exemplarnumret (klisteretiketten) som finns på bokens baksida. Det är bara de som har behörighet som bibliotekarier som kan återlämna böcker.

9 Samlingar Exempel på hur samlingar kan användas:
Bibliotekarie, skapa en samling med böcker som elever och lärare har glädje av under lovet. Döp samlingen till Läslov 4-6, eller Läslov 1-3 och lägg de bästa tipsen i samlingen Lärare, skapa en samling med böcker inför ett temaområde. T ex Vikingatiden, dela samlingen med dina elever. Kanske gör du två samlingar för att utmana eleverna på deras egen nivå, en med lättläst om vikingatiden och en med mer avancerat innehåll. Elev: Skapa samlingar utifrån intresseområde. Lärare och bibliotekarier kan göra publika samlingar. Då kan andra använda dessa i sin undervisning.

10 Koppla resurser till läroplanen
Alla böcker och samlingar kan enkelt kopplas till läroplanen. Det gör resurserna pedagogiskt användbara och sökbara utifrån läroplanen.

11 Melib I melib finns mina pågående uppgifter, dvs de böcker jag läser och de samlingar jag har skapat eller fått av min lärare. Jag kan trycka på ”om mig” för att redigera min information, byta profilbild mm.

12 Welib är en molntjänst som ständigt uppdateras
Welib är en molntjänst som ständigt uppdateras. Nya funktioner och uppdateringar görs kontinuerligt. Följ Axiell Education på sociala medier så får du information om vad som är på gång.


Ladda ner ppt "AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum."

Liknande presentationer


Google-annonser