Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Med efterföljande After Work. Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Med efterföljande After Work. Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att."— Presentationens avskrift:

1 med efterföljande After Work

2 Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att ställa frågor Kort repetition av grundhanteringen av din dator. Ordning och reda i din dator. Hantera mappar och filer. Vad finns på Internet. Söka, skapa favoriter, bokningar, betalningar mm. Hantera e-post. Enklare bildhantering. Hantera säkerhet och uppdateringar. Skapa säkerhetskopior. Var finns hjälp att få? Hur fungerar Surfplattor och Smartphones är det något för en Senior? Den nya generationens Smart TV.

3 Inkomna frågor Vad är wifi bra till. Fri Wifi?

4 Inkomna frågor Vad är Bluetooth?

5 Inkomna frågor Hur för man enklast över foton från mobilen till datorn och "mina bilder"? 1. Koppla in mobilen med sladden till usb-uttaget i datorn. 2. Leta upp vilken mapp bilderna ligger på. 3. Klicka på mappen. 4. Markera bilderna och dra dem till valfri mapp i datorn

6 Inkomna frågor Vad skall man tänka på när man byter stationär dator??

7 Inkomna frågor Vad skall man tänka på när man byter stationär dator. Jämför priser. Var kräsen. Kolla upp reparationer och service. Var noga med försäkringar.. Räkna med värdeminskning. Tänk på uppgradering. Glöm inte de mjuka värdena. Skydda din dyrgrip. Skaffa rätt tillbehör. Räkna med programmen. Det finns även gott om bra gratisalternativ Så väljer du bärbar dator – allt inför köpet

8 Inkomna frågor Måste man ha Windows 10? 8 10

9

10 Inkomna frågor Måste man ha Windows 10?

11 Inkomna frågor Vad gör när det är dålig mottagning ?

12 Inkomna frågor Vad gör man med uttjänta datorer? Rensning, tömning?

13 Inkomna frågor Vad gör man med uttjänta mobiler och surfplattor? Rensning, tömning? På enheter med Android kan det se aningen olika ut beroende på tillverkare, men som standard går det till på följande sätt: Gå till Inställningar, Säkerhetskopiera och återställ och tryck på Återställning till fabriksdata följt av Återställ enhet och Radera alla. Det tar en liten stund för processen att slutföras, och när det är klart kan du lämna över enheten till den nya ägaren som då får konfigurera den från grunden med egna inställningar. Tillvägagångssättet är ungefär detsamma på enheter med IOS det vill säga Iphone, Ipad och Ipod Touch – men kontakta Apple om du är osäker på om du har en äldre enhet där du är osäker på hur man gör. Tryck på Inställningar, Allmänt, Radera allt innehåll och inst. Ange eventuellt lösenord och följ instruktionerna. Därefter är det bara att avvakta – en återställning kan ta ett tag.

14 Inkomna frågor Hur skaffar jag Swish?

15 Betalningar

16 Betalningar med mobilen

17 Inkomna frågor Vad gör man om mobilen ”hänger” sig?

18 Inkomna frågor Hur hanterar man bäst skräpmail, "farliga mail" mer än att ta bort? Ta bort genom att klicka på X längst upp till höger. Klicka inte i mailet. Töm papperskorgen!

19 Inkomna frågor Printscreen var en bra o enkel funktion som jag använde ofta när jag jobbade. Vad erfordras på den egna datorn eller alternativa tips?

20 Inkomna frågor När datorn börjar bli seg/långsam. Kan man ta bort "onödiga" program och hur vet jag vad som kan rensas bort? Plocka inte bort program om du inte är säker på funktionen! Program som du själv lagt till kan du ta bort. Be någon kunnig om hjälp!

21 Rensa skrivbordet Gör en diskrensning

22 Gör en diskdefragmentering. Kan ta många timmar beroende på när fragmenteringen gjordes senast. Kan köras under natten.

23 Inkomna frågor Microsoft är inte standardprogrammet för att öppna i word

24 Lite repetition

25 Töm papperskorgarna Skapa mappar Minska inkorgen Genvägar tar mindre plats

26

27

28

29 Enheterna kan lätt synkroniseras mellan varandra Med bilder, kalender och adressbok.

30 Smart TV https://www.youtube.com/watch?v=ee7yzce mfjM

31


Ladda ner ppt "Med efterföljande After Work. Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att."

Liknande presentationer


Google-annonser