Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt."— Presentationens avskrift:

1 Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt

2 Varför ska vi arbeta med kostproblematik? Centrala innehållet: Mat måltider och hälsa Centrala innehållet: Mat måltider, hälsa Individuella behov av energi och näring, till exempel vid idrottande, samt hur måltider kan komponeras efter olika behov.Individuella behov av energi och näringhur måltider kan komponeras efter olika behov Kunskapskrav: Därutöver kan eleven föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov.

3 InnehållTeori Praktik Kostrelaterade problem? Vi ser en powerpoint om detta ämne Ni kommer att få 1 kostproblem som ni ska fokusera på. Redovisning lek 2 matlagning lek 3 Instuderingsfrågor samt arbetsblad. Redovisning av kostproblem Efter att man hört kamraternas redovisningar ska ni kunna sammanställa en matsedel med olika gäster. Ni ska nästa vecka laga/baka ngt som hör till det problem ni blivit tilldelade. (inga söta bakverk, Tänk H.E.M). Ni väljer och skriver beställningslista. Te och scones (om tid finns) Avslutning av kostproblematiken Utvärdera er måltid Fyll i bladet: Planering och motivering av val. (kommer att göras på Hälsa timmen) Laga det ni beställt. Skriv beställning vilken soppa du gör nästa lektion. Recept i HKK- boken Bakning och matlagning olika metoder. Kökstermer. Ansa, al denté, bryna, fräsa, sjuda, reda, puré, porös, och kemiskt jäsmedel mm. 8 matlagningsmetoder till nästa gång samt redskap. Soppa med tomattortilla (284). Recept från gröna Hkk- boken Läxförhör Hållbar utveckling. Etisk konsumtion Powerpoint : https://www.youtube.com/watch?v=5J u0JZLvF80 https://www.youtube.com/watch?v=5J u0JZLvF80 http://hannasskola.weebly.com/upload s/2/3/0/9/23095676/milj_- _miljmrkningar_och_ekologiskt_fotav tryck.ppt Arbetsblad Hållbar utveckling. Förberedelse för bakprov och kamratbedömning Välj ett av 5 recept. Lek 7-8 ska du ett bröd samt bedöma en kamrat. Skriv en beställningslista. Arbete med bakgrunder. Baka/kamrat bedöma. Utvärdera varandra. Muffins där ni gör om receptet så det blir bättre tänk H.E.M (kom ihåg ni ska kunna motivera varför ni byter ut/lägger till vad som sker ex morot i ger sötma, mindre socker behövs = bra därför att….)


Ladda ner ppt "Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt."

Liknande presentationer


Google-annonser